Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Улици без вода в Русе

Снимка: pixabay

От 8:30 до 16:00 ч. днес ще бъде нарушено нормалното водоподаване на абонатите по русенските улици „Македония“, „Петрана Обретенова“, „Васил Кънчев“ и „Лом“, в участъка от ул. „Македония“ до ул. „Миния-Енос“. Информацията е от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

По публикацията работи: Антоний Петров
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС печели в Русенско

ГЕРБ-СДС печели изборите в Русенска област с минимална преднина. За коалицията са гласували над 23,5% от избирателите или 15 481 души – само с 328 по-малко от тези, които са дали вота си за „Продължаваме промяната“. На трета позиция е „Възраждане“ с под 12% подкрепа, четвърти са „БСП за България“ с 10,75 на сто от гласовете. Следват ДПС,..

публикувано на 03.10.22 в 14:01

76 нелегални мигранти за месец

76 нелегални мигранти и четирима трафиканти са задържани на ГКПП "Дунав мост" при Русе през миналия месец. Броят им е близо два пъти повече от арестуваните през август, съобщи говорителят на Русенския съд Светлана Енчева. 67 от мигрантите са заявили, че са от Сирия, четирима – от Афганистан, по двама – от Мароко и Ирак, един е от Турция...

публикувано на 03.10.22 в 12:40

Промяна в движението

Във връзка с изпълнението на проекта на ВиК за реконструкция на водопроводни и канализационни мрежи, частично и в рамките на 24 часа ще бъде затворен за движение участък от кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Съединение“. Това съобщиха от местната администрация. Строително-ремонтните дейности ще започнат в 08:00 ч. на 1 октомври..

публикувано на 30.09.22 в 14:58

Абсолвенти в тоги

967 абсолвенти от Русенския университет получиха дипломите си днес. Сред завършващите от випуск 2022 има 23 пълни отличници и 6 първенци на специалности, съобщават от висшето училище. Гости на промоцията на абсолвентите бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев и Негово..

публикувано на 30.09.22 в 12:45

Нощ на учените

Европейска нощ на учените ще се проведе в Русенския университет, съобщават от висшето училище. Инициативата ще продължи през днешния и утрешния ден. Тя се организира всяка година в последния петък на септември. В програмата са включени изложби, дискусии и семинари, демонстрации за професиите на бъдещето, зелените градове, дигитализацията...

публикувано на 30.09.22 в 09:29

Проверки в махали и квартали

Двайсет и четири полицейски екипа участват в специализираната полицейска операция, която се провежда от тази сутрин в област Русе. Това съобщи комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Русе. Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове в различни населени места, като едно от..

публикувано на 29.09.22 в 13:14

Чистят шахтите

Близо 1200 дъждоприемни шахти в русенските квартали вече са почистени в началото на есенно-зимния сезон. Това съобщиха от общинската администрация. В момента се работи в кв. „Здравец-Север“ 2, в района на Млечната кухня. Поетапното почистване на шахтите и дъждоотводнителната канализация ще продължи по график. Ежедневно работят една..

публикувано на 29.09.22 в 12:05