Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омуртаг отново протестира

Снимка: Община Омуртаг

Жители на Омуртаг ще протестират и днес срещу водния режим в града. Предвижда се на обяд да блокират главният път София – Варна, край разклона за Омуртаг.

Припомняме, че от края на октомври е обявено бедствено положение в Омуртаг. Градът е на режим на водата и вода има седмично в два дни, по един час. Министърът на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че организира във вторник среща в Министерството с всички заинтересовани институции.

Елица Анастасова, участник в протестите, подчерта, че хората нямат доверие на никого. "Исканията са за 100 процента финансиране от МРРБ, за водопреносната мрежа на Омуртаг, за подмяната ѝ. Искаме контролът да се осъществи от държавата, не на местно ниво. Хората в града вече толково пъти са лъгани, че вече каквото и да им обещаят, просто докато не почне нещо да се прави, никой вече не вярва за нищо", добави Елица Анастасова.

По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Декларираме доходи до 30 април

9800 души са декларирали до момента доходите си в шуменския офис на Националната агенция за приходите. 80% от декларациите са подадени по електронен път, 150 са постъпилите формуляри по пощата, а повече от 1800 данъкоплатци са ги подали на гише.  В страната постъпилите до момента попълнени данъчни декларации за доходите на физическите лица за..

публикувано на 16.04.24 в 11:49

Нова приказка на сцената

Репетиции на ново заглавие - „Маша и Мечока" по популярната детска приказка - започнаха в Кукления театър в Русе. Драматизацията е на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката ще е на композитора Станимир Иванов.  Премиерата се очаква през следващия месец. С този спектакъл..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

130 000 лева за култура

33 проекта в областта на изкуствата и културата по Програма „Култура“ в община Русе ще получат финансиране през 2024 година. 29 от тях са в направление „Творчески проекти“, a   4 – в „Международни фестивали“.  Проектите са били оценявани самостоятелно и независимо от трима външни експерти. Сред определящите критерии при оценките са..

публикувано на 16.04.24 в 10:49

Безработицата леко намалява

Повече от 14 000 безработни са започнали работа през март със съдействието на бюрата по труда в страната. Това отчита статистика на Агенцията по заетостта.  Регистрираната безработица в страната през март е намаляла и е 5,77%. Увеличава се броят и на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар.  В реалната икономика..

публикувано на 16.04.24 в 10:42

Спецакция в Силистренско

Специализирана полицейска операция се провежда от 6:00 ч. тази сутрин в Силистренско, съобщават от Областната дирекция на МВР. Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, пътната безопасност и осъществяване на превантивна дейност.  Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на няколко..

публикувано на 16.04.24 в 10:04