Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Омуртаг отново протестира

Снимка: Община Омуртаг

Жители на Омуртаг ще протестират и днес срещу водния режим в града. Предвижда се на обяд да блокират главният път София – Варна, край разклона за Омуртаг.

Припомняме, че от края на октомври е обявено бедствено положение в Омуртаг. Градът е на режим на водата и вода има седмично в два дни, по един час. Министърът на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че организира във вторник среща в Министерството с всички заинтересовани институции.

Елица Анастасова, участник в протестите, подчерта, че хората нямат доверие на никого. "Исканията са за 100 процента финансиране от МРРБ, за водопреносната мрежа на Омуртаг, за подмяната ѝ. Искаме контролът да се осъществи от държавата, не на местно ниво. Хората в града вече толково пъти са лъгани, че вече каквото и да им обещаят, просто докато не почне нещо да се прави, никой вече не вярва за нищо", добави Елица Анастасова.

По публикацията работи: Антоний Петров
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Отлична оценка за КОЦ-Шумен

Акредитационна оценка Отличен получи за следващите пет години Комплексният онкологичен център в Шумен. Тя позволява на почти всички отделения в лечебното заведение да бъдат база за специализация. Досега кадри можеха да обучават само Клиниката по лъчелечение и отделение „Медицинска онкология“. База за специализация няма да бъде само..

публикувано на 27.03.23 в 16:05

Асфалтът за 20 милиона - до дни

Асфалтирането на улици в Шумен с 20-милионния кредит ще започне до дни, каза кметът Любомир Христов след приемния ден, който се провежда в края на всеки месец. Фирмата изпълнител ще работи на 2-3 обекта едновременно. Няма да има съкращаване на улиците, които бяха одобрени от специална комисия от общински съветници и администрацията...

публикувано на 27.03.23 в 15:49

Цветя за Баба Тонка

Русе се преклони пред делото на Баба Тонка. С церемония пред паметника ѝ бяха отбелязани 130 години от смъртта на националната героиня. Заупокойна молитва отслужиха Негово Преосвещенство Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит, и свещеници от Русенската Света Митрополия. Поднесени бяха венци и цветя в знак на..

публикувано на 27.03.23 в 14:44

Десетки сигнали за бомби в училища

Сигнали за поставени взривни устройства са получени по имейл в най-малко 16 училища в София, както и в учебни заведения във Варна и в Бургас, съобщава БНР, като се позовава на информация от полицията. На места учебните занятия са прекратени и полицаи претърсват сградите. До момента няма намерено нищо притеснително.  От..

публикувано на 27.03.23 в 13:49
Пламен Димитров

Поискаха по-високи заплати

За 10 процента ръст на доходите за работещите в бюджетната сфера настоява КНСБ. Предложението е това да стане от 1 юли, за да се компенсира прогнозираната инфлация до края на годината. Президентът на синдиката Пламен Димитров коментира още, че ако за една или за няколко години не се спазват 3 процента бюджетен дефицит, няма да се наруши..

публикувано на 27.03.23 в 13:44
Паметник на учениците на Кирил и Методий

3.3 милиона влизат в Разградско

18 фирми от Разградска област ще получат 3 млн. и 300 хил. лв. от Плана за възстановяване, съобщават от Министерството на иновациите и растежа. Осем от предприятията ще се възползват от мярката за технологична модернизация и ще използват финансирането за купуване на ново оборудване, техника, машини и софтуер за обновяване на техническия им..

публикувано на 27.03.23 в 13:37

Нова апаратура в КОЦ - Шумен

Водосвет на новия трети линеен ускорител в Комплексния онкологичен център в Шумен направи днес отец Димитър. Апаратурата е от най-нов клас, с нея ставаме най-модерния център за лъчелечение в цялата страна, каза началникът на Клиниката по лъчетерапия доц. д-р Румен Габровски. Той допълни, че при закупуването и доставката на техниката са договорени..

публикувано на 27.03.23 в 13:15