Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Блъснаха възрастно семейство

Снимка: БНТ

Възрастно семейство беше блъснато на пешеходна пътека в Русе. Инцидентът е станал по обяд на бул. „Цар Освободител“ пред Професионалната гимназия по строителство и архитектура.

Пострадалите са на 76 и 77 години. Те са се връщали от пазар, когато ги удря автомобил, движещ се в средната лента.

Отзовали са се две линейки. Мъжът е с няколко травми, а жената - с комоцио.

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни.

По публикацията работи: Стоян Стоянов

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за жертви на насилие

Консултативен център ще оказва безплатна помощ на претъпели домашно насилие в Русенска област. Предвижда се той да функционира на територията на всички общини от областта, като при случай на домашно насилие мобилен екип от Русе ще се среща с потърпевшите. Целта на проекта е да се предложат нови подходи в работата с уязвими групи жени в региона,..

публикувано на 27.01.23 в 11:07

4.5 милиона за киберсигурност

236 проекта са подадени от бизнеса в Русенско по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от областна администрация Русе. Те са в сферата на киберсигурността, като тяхната обща стойност възлиза на 4 507 199 лева. Броят на подадените проектни предложения е близо два пъти по-голям спрямо предходната процедура за технологична..

публикувано на 26.01.23 в 13:51

Отличия за даровити деца

112 деца с изявени дарби получиха награди от Община Русе. Те са за постижения в областите изкуство, наука и спорт през 2022 г. и бяха връчени от кмета Пенчо Милков на церемония. 17   от отличените са одобрени за годишни стипендии към Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта или Министерството на..

публикувано на 26.01.23 в 08:52

12 милиона заем за нов асфалт

Поемането на дългосрочен заем от Община Русе за основен ремонт на улици и тротоари в града одобриха общинските съветници. Това съобщиха от администрацията. Планираните ремонтни дейности са част от кампанията за мащабно подобряване на градската среда. В нея ще бъдат вложени средства от общинския бюджет - тези, отпуснати от държавата, както и такива..

публикувано на 25.01.23 в 11:37

Награди за малки таланти

112 даровити деца ще бъдат наградени на официална церемония в Русе, съобщиха от пресцентъра на общината. Възпитаниците са от 10 общински, 1 частно и 5 държавни училища. 17 от тях са одобрени за годишни стипендии към Министерството на образованието и науката, а 95 ученици са получили еднократно финансово подпомагане от общинския бюджет през 2022..

публикувано на 25.01.23 в 08:38

Българска фирма взе Летище Русе

С  гласа 47 „за“ Общинският съвет в Русе прие българска фирма да оперира летището в дунавския град. Безвъзмездното право на ползване е за срок от 10 години. След съвещание с председателите на политическите групи бе предложено и одобрено условие в договора. Съгласно него, в рамките на 24 месеца дружеството трябва да извърши текущите ремонти..

публикувано на 24.01.23 в 14:06

Нови пейки и дървета в парка

Започна поредният етап от обновяването и облагородяването на райони в Градския парк в Русе. След като в края на миналата година беше разчистена растителността в централната част от пътеките към монумента и бяха поставени пейки и кошчета за боклук, сега предстои монтиране на още пейки с облегалки, както и перголи, около които ще бъде засадена..

публикувано на 24.01.23 в 09:49