На съд за подкуп на пътя

Снимка: Радио Шумен

Водач с 20 акта и 15 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище.

33-годишният мъж ще отговаря за две престъпления – даден подкуп на полицейски служители и шофиране с над 1,2 промила алкохол. Бързото производство срещу подсъдимия е било образувано, след както на 6 август тази година управлявал личния си автомобил между селата Зараево и Садина в община Попово след употреба на алкохол. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 1,25 промила, установена с дрегер. Полицейските служители установили, че свидетелството за управление на моторно превозно средство му е отнето за друго нарушение по Закона за движение по пътищата. Задържаният хвърлил в полицейския автомобил 50 лева. Проверяващият предупредил подсъдимия Ерхан да прибере парите си, защото в противен случай ще бъде задържан. Вместо да изпълни това, мъжът решил, че парите са недостатъчни и хвърлил през прозореца на служебната кола още една банкнота от 50 лева. Парите са били иззети като веществено доказателство по образуваното бързо производство.

От 2005 до август тази година на задържания са били съставени общо 20 акта и 15 фиша на извършени многобройни нарушения  от всякакъв вид.