Баща и дъщеря с изложба

3
Проф. Бисера Вълева, изложба
Снимка: culturecenter-su.org
Съвместна изложба с живопис на проф. Васил Вълев и неговата дъщеря - проф. Бисера Вълева ще бъде открита в Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище на 15 октомври. Откриването на художествената експозиция е от 17 часа днес. Входът е свободен.

Васил Вълев е роден през 1934 г. в с. Сигмен, Карнобатска община. Завършва "Декоративно-монументална живопис" в Националната художествена академия. Участва редовно в художествения живот страната, както има изложби у нас и в чужбина. От 1960 до 1963 г. ра­бо­ти ка­то учи­тел в гим­на­зи­я­та в Тър­го­ви­ще. Професор е по рисуване в НХА от 1990 г. Преподавател е в НБУ, Варненския свободен университет, Свободната академия „Жул Паскин”. Автор на монументални творби за частни и обществени сгради.

Бисера Вълева е завършила специалност Стенопис в Националната художествена академия. Преподава в специалностите Педагогика на изкуството, Цветен етюд, Графика, Книга и печатна графика. Нейни работи са притежание на държавни галерии и частни сбирки както в България, така и в Македония, Румъния, Русия, Германия, Великобритания, Кипър, Молдова, САЩ, Испания, Сърбия, Франция, Гърция, Черна гора и др. Живее и работи в София.

Още може да чуете от разговора с двамата художници.
Галерия