В пълна готовност

3
Снимка: Росица Стайкова

Пълна готовност за работа при зимни условия декларираха днес институциите и кметовете на населени места в община Велики Преслав.

Сключени са договори за почистване на четвъртокласната пътна мрежа и на улиците във всички села. В града дейността е възложена на общинската фирма БКС, която разполага с пет снегопочистващи машини. Приоритетно ще се почистват подходите към болницата, детските и учебните заведения, както и към домовете на четиримата жители на Велики Преслав, които са на хемодиализа.

От ВиК поискаха да се работи приоритетно и по пътищата до помпени станции на три села, тъй като при авария жителите на Драгоево, Осмар и Имренчево остават без вода. Проблем през зимата може да се окажат неокастрените клони по междуселските пътища, предупредиха от автогарата, а кметският сътрудник в Кирково сигнализира за непочистено речно корито в квартала.

В община Велики Преслав има шестима бездомници – трима от тях са в града, а останалите са в селата Драгоево, Троица и Осмар. За тях е осигурен подслон в изоставени сгради и празни къщи. За скитниците са осигурени топли дрехи и дърва за огрев, всички получават и храна от Домашния социален патронаж.


Галерия