Изложба с дигитални рисунки в Радио Шумен

"Art vs Artist" е първата самостоятелна изложба на Ферия Якубова, която ще бъде ескпонирана в артпростраството на Радио Шумен. Голямата й страст е дигиталното изкуство и рисува илюстрации свързани с приказки и виртуални игри. 

Изложбата ще се открие на 31.01.2020 г. от 18.00 в Радио Шумен. Входът е свободен!


Ферия Якубова завършва СУ "Сава Доброплодни", специалност "Изобразително изкуство". Посещава и курсовете по "Приложно изобразително изкуство" с ръководител Теменуга Христова и "Графичен дизайн" с ръководител Веселина Славчева към ЦПЛР-ОДК-Шумен.  През 2011 г. се дипломира в Технически университет - гр. Варна, специалност "Инженерен дизайн" и от тогава работи по специалността си. 

Участията и в проекти са многобройни:

През 2012 г. е поканена да участва във френски колективен проект "Demons & Angel" заедно със 76 артиста от цял свят. Подготвят "Art Book " с  авторски илюстрации, който епубликуван във Франция.

 - През 2013 г. участва в колективна изложба "Разкази с неочакван край" - гр. Шумен 

Участва в международна изложба "International Mail-Art", Франция 2014 г.

 - Участва в проекта на д-р Севджихан Еюбова за разработване на програмата - Play With Fori / Играй с Фори - за позитивна поведенческа подкрепа и развитие на социално-емоционалните умения на децата. Автор е на илюстрациите в играта.