Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Мира Радева

Слави Трифонов може да привлече гласове от електоралната периферия

Ситуацията с Covid-19 отдавна надхвърли чисто здравните аспекти. Има много сериозно напрежение в обществото, което е породено и от тази ситуация. Обедняването, забавянето на икономическите процеси представлява рязка промяна на нагласите и..

публикувано на 15.01.21 в 15:25

Светозар Съев: Видимо борбата срещу статуквото е много сериозна

Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на парламентарните избори. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП "Ние, Гражданите" Светозар Съев ...

публикувано на 15.01.21 в 15:19

Тестът на Майерс Бригс ви дава шанс за успехи, ако използвате силните си страни

„Досега не съм срещал хора, които да не са впечатлени колко е точен този тест.“ Не става дума за проверка на знанията в училище, а за личностен тест и когато чуете това от устата на специалист, няма как да останете безразличен. Става дума..

публикувано на 15.01.21 в 14:39

Николай Табаков: Хората отново копнеят да създават с ръцете си

Николай Табаков е автор на ръчно правени лампи по създадена от него специфична техника. Заедно с това той показва своите умения и учи желаещите да изработват сами такива осветителни тела. Пред Радио София той сподели: “Хората вече разпознават..

публикувано на 15.01.21 в 13:03

Платформа прави класически български филми достъпни и в чужбина

Един хубав начин да прекараме топла зимна вечер е пред екрана, а платформа, позволява наемане за 48 часа или месечен абонамент, чрез който да гледаме български филми. От класики като “Авантаж”, “Лавина” и “Дами канят”, до съвременни заглавия като..

публикувано на 15.01.21 в 12:50
В село Кривина

С коледната украса в с. Кривина идват да се снимат и другоземци

Конкурсът "Да украсим София за Коледа" е на финала. Кампанията на БНТ съвместно с общината се провежда за 7 поредна година. Всички, които оценяват външната си коледна украса като впечатляваща, можеха да изпратят снимки на имейл посочен на фейсбук..

публикувано на 15.01.21 в 12:25

Жените пътешественички - дръзки, смели и най-вече - свободни

В света на големите женски пробиви, пътеки, изкачвания, преплувания и обиколки около целия свят, надникват от издателство “Вакон” в рубриката Радио кафе на път.  Сред жените, които се отличават със своя свободолюбив дух, изпъкват три велики..

публикувано на 15.01.21 в 11:46

Премахват незаконни гаражни клетки в девет столични района

Започна премахването на незаконни гаражни клетки в 9 столични района. То се извършва поетапно, като първите гаражни клетки са премахнати в район „Овча купел“. Предстои да започне работа и в район “Красна поляна“.  Предвидено е премахване на по 20 гаражни..

публикувано на 15.01.21 в 11:32
Гена Събева като бизнес лейди...

Гена Събева: Планинският катерач и предприемачът си приличат

Може ли първият по-сериозен планински преход, който човек прави, да е до Килиманджаро? Не само че може, но човекът трябва да е амбициозен и любопитен, колкото е била Гена Събева преди 8-10 години. „Беше забавно, интересно, а накрая – и..

публикувано на 15.01.21 в 11:19

Рентгенова снимка може да предскаже инфаркт години по-рано

Ново проучване установява, че има начин да се предскаже кой ще получи инфаркт години по-рано с помощта на обикновен рентген, съобщава „Стъди Файндс“. Изследователи от университета "Едит Коуън" установяват, че хората с високи нива на калций..

публикувано на 15.01.21 в 10:16