Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Повече деца с късогледство след дистанционното обучение

След периода на дистанционното обучение у нас, въведено като мярка срещу разпространението на коронавирусната инфекция, се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на децата с късогледство, както и значителен скок в диоптрите на децата, които са..

публикувано на 23.09.20 в 15:25
Мирослав Пашов

Мирослав Пашов: Театър „Българска армия“ навършва 70 години, но духът е млад

Театър „Българска армия“ открива новия си сезон 2020/2021 с празничен дух и жажда за творчество. „Въпреки наложителната нова нормалност, духът е съхранен, театърът се чувства млад, независимо че става на 70 години“, отбеляза пред Радио София..

публикувано на 23.09.20 в 11:46

Българските неделни училища в чужбина минават към електронно обучение

Българските неделни училища в чужбина също получават възможността да водят обучение в електронна среда при извънредни обстоятелства, реши правителството. За осигуряване на по-ефективен достъп до обучение, учениците от училищата, които не предлагат електронно..

публикувано на 23.09.20 в 11:20

Каква храна забавя оплешивяването

Новозеландският диетолог Раян Раман съветва да обогатим храненето си с авокадо, сладък картоф и яйца, за да се борим с оплешивяването, съобщи електронното издание "Лента", като цитира публикация в британския в. "Дейли експрес". Авокадото е богато на..

публикувано на 23.09.20 в 11:19

Европейска седмица на спорта - за безкрайните възможности около нас

В София започва Европейската седмица на спорта, която ще продължи до 30 септември под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортува“. Официалното й откриване е от 18.30 часа в Княжеската градина. Йоанна Дочевска , председател на Асоциация..

публикувано на 23.09.20 в 11:11

Андрей Арнаудов: Да станем родители навреме, за да сме по-дълго с децата си

Документалния филм „Направи го сега: Приказка за бъдещето" ще бъде показан днес предпремиерно на Платформа А6 (в парка зад НДК). Проектът е част от кампанията на Движение за национална кауза (ДНК) - „Направи го сега". „С това се..

публикувано на 23.09.20 в 10:36

SARS-CoV-2 харесва влажния въздух

Учените откриха, че скоростта на изпаряване на влагата във въздуха е ключов фактор за предаването на коронавируса SARS-CoV-2, според „EurekAlert!“ С помощта на теоретично моделиране и хидродинамични..

публикувано на 23.09.20 в 10:29
Д-р Стойчо Кацаров

Д-р Стойчо Кацаров: Трябва да се подхожда като при грипна епидемия, иначе ще настане хаос

Най-големият проблем в училище не е толкова носенето на маски, колкото организацията при излизането на учениците под карантина . При установяване на един заразен, под карантина излиза цялата паралелка. Това ще доведе до хаос в образователния..

публикувано на 23.09.20 в 09:43

Майка: Да се придвижиш с детска количка в София е цяло приключение

По някои софийски тротоари човек трудно преминава без количка, а какво остава с дете. Това е изводът и вопълът на една от майките, които всекидневно се сблъскват с разкривени плочки по пешеходните зони за придвижване. „Понеже няма достатъчно..

публикувано на 23.09.20 в 09:00

Влогърът Слави Панайотов: Хората търсят информация, която да използват

Интернет пространството засега повече дава на човека, отколкото взема. Надявам се това да продължи да бъде така. Надеждата-пожелание сподели пред Радио София Слави Панайотов (The Clashers), който е сред най-влиятелните влогъри. Негови видеа имат..

публикувано на 22.09.20 в 16:47