Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как се справят софиянци със самоизолацията вкъщи

В момента всички се сблъскваме със сходни проблеми заради живота в социална изолация. Всеки търси за себе си работещи формули и решения как да направи живота си пълноценен, да не се поддава на депресия, да компенсира движението навън с упражнения вкъщи...

публикувано на 26.03.20 в 15:39

Проф. Асена Стоименова, БФС: Ние сме за балансирана правна уредба за генерично заместване

Българският фармацевтичен съюз (БФС) под никаква форма не е постигал разбирателство с Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) за отказ от генеричното заместване. Това заяви в ефира на Радио София председателят на..

публикувано на 26.03.20 в 14:34
Режисьорът Маргарита Младенова

Маргарита Младенова: Тази година истинският театрален празник ще бъде, когато отворят театрите

Едно от най-награждаваните представления в историята на съвременния български театър “Зимна приказка” по Шекспир ще покаже в 19.00 ч. днес в You tube канала си Театрална работилница “Сфумато”. Негов режисьор е Маргарита Младенова , която е и сред тримата..

публикувано на 26.03.20 в 14:14

Социалните мрежи оправдават името си в кризисната ситуация

Технологиите и социалните мрежи в нормалнии условия може би ни дистанцират един от друг, но в ситуацията на извънредни мерки срещу разпространението на Covid-19 очевидно помагат да комуникираме без да застрашаваме близките си, дават възможност за..

публикувано на 26.03.20 в 12:59

Красимира Величкова: Солидарността в момента държи тъканта на обществото ни цяла

Над 6 млн. лв. са дарени в борбата с пандемията Covid-19 от началото на извънредното положение в България, сочат данни на Българския дарителски форум. "6 млн. лв. са огромни дарителски усилия. Много дарения, които са на услуги и на стоки, т.е. тази сума е..

публикувано на 26.03.20 в 12:28

Повече внимание в тунел „Траянови врата“

Шофьорите трябва  да са карат с повишено внимание в тунел „Траянови врата“ на магистрала "Тракия" заради отстраняване на авария в електрозахранването на осветлението, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

публикувано на 26.03.20 в 11:31

В НДК се стремят да не отменят събития, а да ги пренасочват за възможни дати

НДК е сред първите, които ограничиха достъпа още след първата заповед на министъра на здравеопазването по повод разпространението на коронавируса. Това потвърди пред Радио София председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков ...

публикувано на 26.03.20 в 11:22

Десислава Олованова: Неплатеният отпуск сега да се признава за трудов стаж

Комуникационният и рекламен бранш преживява кризата, както и всички други области на бизнеса. Двамата икономисти от университета "Харвард", които са предложили мерки за справяне с кризата в икономическата й част, са поставили бранша в категорията на..

публикувано на 26.03.20 в 10:55

В Костинброд социалният патронаж се грижи за 200 души, за други в нужда има телефон

В община Костинброд има 1 потвърден случай на лице с коронавирус, около 40 са под карантина. За да няма нарушения на наложените мерки, екипи на РЗИ и полицейски служители извършват проверки на територията на населените места. Социалните..

обновено на 26.03.20 в 10:09
За обществени пространства се грижи общината, всеки трябва да прилага предпазни мерки

Домоуправител апелира всеки да дезинфектира етажа си поне веднъж дневно

По-голямата част от хората носят предпазни маски навън, когато отиват до магазина, аптеката или при работа. Но в момента, в който стигнат близо до дома, те се отпускат и пренебрегват предпазните мерки. Също толкова опасни за здравето ни са общите..

публикувано на 26.03.20 в 09:10