Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Чикаго" - от Варненската опера за столичната публика

На 29 юли на откритата сцена "Платформа А6" зад НДК софийската публика ще гледа класическия бродуейски мюзикъл “Чикаго”, създаден по мотиви от пиесата "Чикаго" на Морис Далас Уаткинс. Лицензът за българската версия на продукцията е на Държавна опера..

публикувано на 29.07.20 в 11:20

Когато професията те избере - историята на стюардесата Мария Сбиркова

Бъдещата професия не винаги е ясна и желана от години, които обикновено преминават в подготовка и кандидатстване в университета. Има хора, при които изборът на професия става случайно и без предварителна подготовка. Такъв е случаят със стюардесата Мария..

публикувано на 29.07.20 в 09:27

Андриян Асенов за театъра като дом

“Алма Алтер” ми даде шанс, когато не мислех, че може да ми се случи нещо такова. Тогава директорът на Театър-лаборатория “Алма Алтер” Николай Георгиев отвори вратите на театъра не само за мен, а и за всички хора в неравностойно положение, което е много..

публикувано на 29.07.20 в 09:07

Кръвен тест открива болестта на Алцхаймер в ранен стадий

Кръвен тест може да открие болестта на Алцхаймер в най-ранния стадий и години преди появата на симптомите, показват проучвания в САЩ и Швеция.  Тестът открива малки количества протеин, който е повишен при хора със заболяването. Изследователите са..

публикувано на 29.07.20 в 08:48

Отново "Брас народен, брас божи" ще весели столичани

На война или на купон, в делник и празник, няма нищо по-хубаво от това да си имаш духов оркестър под ръка, а когато оркестрите са два - забавата е двойна. Точно това ни очаква тази вечер с "Брас народен, брас божи" , когато по традиция в последния..

публикувано на 28.07.20 в 19:09

Протестите през погледа на таксиметровите шофьори

Извън недоволството на хората, които протестират, както и основанията за него, протестите създават сериозни проблеми на шофьорите от градския транспорт, както и на таксиметровите шофьори, а и всички останали участници в движението в моментите след..

публикувано на 28.07.20 в 18:55

Младежи с мирен протест пред вила “Секвоя”

Младежите от "Да, България" и ДСБ не планират щурмуване на вила “Секвоя”. Протестното събитие, което организират тази вечер от 18.30 ч. пред държавната вила на премиера Бойко Борисов, ще премине мирно, това е заявката, която дадоха организаторите...

публикувано на 28.07.20 в 18:12

Времето прекарано вкъщи предразполага към съвместно четене

Пандемията от Covid-19 се е отразила особено сериозно върху авторите на детско-юношеска литература, които са най-зависими от живи участия и гостувания в училища, творчески работилници и фестивали. Това показват резултатите от проучване на Съюза на..

публикувано на 28.07.20 в 17:36
Народният театър „Иван Вазов“

София през погледа на архитекта и неговия син

На книжния пазар у нас се появи една интересна книга, която всеки, който познава и обича София, би се зарадвал да притежава в своята лична библиотека. С информацията и малко известните факти,които съдържа, тя така или иначе ще се нареди до всички ценни..

публикувано на 28.07.20 в 16:35

Десислава Алексиева: Временните мерки нямат дългосрочен позитивен ефект върху книгоиздаването

Четири пъти по-малко книги ще излязат в Европа тази година, според резултатите от изследване, поръчано от Съвета на европейските писатели, в който членуват 41 браншови организации, включително и Съюзът на българските писатели. Covid-кризата е оказала..

публикувано на 28.07.20 в 15:33