Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Д-р Ирина Шаркова

Д-р Ирина Шаркова, ВМА: Слънцето може и да вреди, да не се стремим към загар за сметка на здравето

В първите летни седмици и горещини закономерни хората планират почивки и се замислят как да ги прекарат приятно и безопасно. Кок в най-големите горещини да се пазят от вредните въздействия на слънчевите лъчи. Отговорите на въпросите, свързани..

публикувано на 03.07.17 в 13:50

Д-р Ирен Цочева: Прегряването при децата е много по-опасно от вдигането на температура при вирус

В предаването "Часът на здравето" обръщаме отново внимание на опасностите, които крият високите температури. Най-застрашени са малките деца, защото при тях рискът от прегряване е много по-голям и по-бързо може да настъпи дехидратация. Децата до 4..

публикувано на 01.07.17 в 15:40
Проф. Румен Попов

Проф. Румен Попов: Грижата за кръводарителите е задължение на специалистите

Месец юни беше белязан с множество акции по повод Световният ден на кръводарителя - 14 юни. Както ви информирахме, тази година той е посветен на необходимостта от кръв за спасяване на човешки живот при природни бедствия и катастрофи. Затова кампанията на..

публикувано на 26.06.17 в 16:56

Николай Колев: При техниката Боуен е важна мотивацията на пациента

В предаването на "Часът на здравето" разговаряхме с кинезитерапевта Николай Колев за техниката Боуен -  холистична терапия, която се състои от движения, изпълнявани с палците на ръцете по точно определени места от тялото. "Техниката е измислена от..

публикувано на 24.06.17 в 13:20
Има и генетични предразположения, но по-важна е социалната среда на човека

Проф. Иво Кременски: Мутацията на гени може да даде предимства на индивида

В първото за този месец издание на Часът на здравето ви срещнахме с проф. Иво Кременски - дългогодишен национален консултант и ръководител на Националната генетична лаборатория. Тогава той обясни каква е разликата между генетичното изследване..

публикувано на 20.06.17 в 15:33

Д-р Фредерик Салдман препоръчва: Продължителна физическа активност и нискокалорично хранене

В Часът на здравето ви предлагаме неочаквана, но интересна среща. Д-р Фредерик Салдман е роден през 1953 г. в Париж. Уважаван кардиолог, диетолог и експерт в областта на здравословното хранене, автор е на няколко световни бестселъра, а..

публикувано на 17.06.17 в 11:50

Д-р Весел Кантарджиев: Петната по кожата след акне в 90% от случаите са временни

Как да се справим с пигментните петна след акне или други възпаления по кожата? Както ви информирахме, Клиниката по дерматология на Военномедицинскaта академия организира кампания за безплатни прегледи на пациенти с този проблем. Пигментните петна по..

публикувано на 14.06.17 в 18:02

Проф. Анна Кънева: Нарастват случаите на хипертония сред тийнейджърите

Как родителите да разберат дали тяхното дете има проблем със сърцето, какви са симптомите и защо се увеличават случаите на високо кръвно сред децата? В "Часът на здравето" разговаряхме с проф. д-р Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология..

публикувано на 10.06.17 в 14:45
Проф. Иво Кременски

Проф. Иво Кременски: Трябва да се прави разлика между генетична болест и предразположеност

В Часът на здравето този път говорим за гени, генетика и генетични изследвания. Наш събеседник е корифеят на българските генетични изследвания, дългогодишен национален консултант и ръководител на Националната генетична лаборатория, в момента е..

обновено на 07.06.17 в 20:38

Доц. Петрова: При правилна употреба, няма странични ефекти от инхалаторните кортикостероиди

Инхалаторната техника е от ключово значение за контрол на астмата. Заради това за поредна година екипът на Клиниката по педиатрия на Александровска болница проведе обучение на родители и малки пациенти за приложението й. Чрез инхалаторната терапия..

публикувано на 07.06.17 в 20:36