Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Молескин

Виктор Янков и Стефка Цанева  Снимка: Веселин Трачев

Бележки за култура и музика

СнимкаМолескин“ стартира в ефира на Радио Пловдив през 2014 г. по инициатива на Виктор Янков и Стефка Цанева, чиято работа като културни мениджъри ежедневно ги среща с най-различни и интересни личности от сферата на културата – били те писатели, художници, куратори, режисьори, актьори, музиканти, журналисти или архитекти. „Молескин“ не търси известните и разпознаваемите лица (и гласове), а интересните истории и различните гледни точки.

Предаването цели да среща слушателите с личности, които иначе няма да чуят по радиото или да видят по телевизията. И там, където всички ние се срещаме, най-често е музиката. Затова и гостите са поканени да представят своите любими песни – а през тях и себе си.

От създаването си до днес в предаването са гостували десетки личности, сред които Манол Пейков, Георги Господинов, Леонид Йовчев, Ани Васева, Мирослава Кацарова, Иван Димитров, Ованес Торосян, Мая Виткова, Константин Коцев - Шошо, Луиза Григорова, Боян Манчев, Николай Неделчев и много други.

От 2017 г. предаването се подготвя от София и Пловдив и се излъчва всеки вторник от 22:00 по Радио София и всеки петък от 18:00 по Радио Пловдив. С разширяването в ефира на Радио София наред със Стефка Цанева в софийския екип се включва изкуствоведката Даниела Радева и тонрежисьорът Петър Пейков. Зад пловдивските броеве стоят Виктор Янков и тонрежисьорът Кристиян Белев.

Всички броеве на предаването „Молескин“ могат да бъдат слушани и онлайн тук. За новини и актуална информация можете да следите фейсбук страницата на предаването.