Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени мерки на полицията по пътищата в страната

Снимка: Георги Нейков

Засилени мерки на полицията по пътищата има в първия от четирите почивни дни по Великден. От вътрешното министерство съобщиха пред "Хоризонт", че движението към момента е нормално. Няма опашки по контролно-пропускателните пунктове на страната.

За момента движението по републиканската пътна мрежа се осъществява нормално. Засилено присъствие на патрули на полицията има още от вчера по основните пътища в страната. Най-много полицейски постове ще има по пътищата към морските ни и планински курорти, както и по пътя Русе – Шумен, откъдето се очаква да влязат голям брой румънски автомобили. Комисар Антон Антонов от Пътна полиция обясни:

На 18-и и 21-и ще има усилено присъствие на служители по основните направления за движение в страната. Разпредено е провеждането на специализирана полицейска операция "Скорост", доколкото е възможно с мобилните технически средства в тези часове, и „Алкохол и неправоспособност“ на 18-и и 19-и през нощта, тъй като обичайно хората се отпускат, някои употребяват алкохол и се опитват да се качват на колите.

За момента е нормална обстановката по граничните ни пунктове съобщават от Гранична полиция. Днес сутринта на КПП  Капитан Андреево е имало три километра опашка от тирове, но в момента движението се осъществява нормално. Няма опашка и на КПП Кулата в посока Гърция. От МВР обещаха допълнително полицейско присъствие, ако трафикът се засили по границите. Комисар Захарин Пенов - началник на Гранична полиция, каза:

Създадена е необходимата организация граничните пунктове да работят на пълен капацитет. Очакваме трафикът да бъде най-интензивен през граничните преходи в началото и в края на периода. Като най-натоварените гранични пунктове да бъдат Кулата, Дунав мост-Русе, Калотина и Капитан Андреево.

В празничните дни полицията ще вземе и допълнителни мерки за охрана на търговските центрове и църквите, където се очаква да се съберат много хора. От МВР апелират гражданите да са внимателни защото по празници се увеличава броят на джебчийските кражби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.