Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формират нови екипи от лекари от столични болници за спешната помощ

| обновено на 10.06.14 в 12:00


Днес трябва да бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на спешната помощ. Медиците от общинските болници ще работят временно, на граждански договор към Центъра за спешна медицинска помощ. Така спешните екипи в столицата ще се увеличат от 11 на 20.

50 свободни работни места за столичната Бърза помощ ще се обявят на интернет страниците на Центъра и на Министерството на здравеопазването.

Ще бъдат поканени и бивши служители от системата. Промените, които трябва да се направят, са разграничение на неотложната от спешната помощ и търсене на начини за увеличаване на работните заплати.

Чуйте интервюто на Петя Зунгорлиева с д-р Милко Петров - лекар от болнично спешно отделение, за да добиете представа - поне донякъде, за тежкия стресов труд на медиците от тези звена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

50 свободни работни места обявяват в столичната спешна помощ

Утре ще бъдат формирани новите екипи от лекари от общински болници в София, които ще помагат на спешната помощ. Така столицата ще бъде обслужвана денонощно от около 20 екипа, съобщи за БНР вр. и.д. директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър..

публикувано на 09.06.14 в 10:25

Нови екипи лекари от столични болници ще помагат на спешната помощ

Утре ще бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на спешната помощ. Така София ще бъде обслужвана денонощно от около 20 екипа, съобщи за "Хоризонт" временно изпълняващият длъжността директор на Центъра за спешна..

публикувано на 09.06.14 в 07:29

Екипи от общинските болници ще дежурят временно в Центъра за спешна помощ в София

Четири екипа медици от общинските болници в София ще помагат на Спешната помощ. След среща с кмета Йорданка Фандъкова , министърът на здравеопазването Таня Андреева е обещала Министерството постепенно да осигури 30 екипа за спешна помощ в столицата...

публикувано на 05.06.14 в 13:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Михаил Нинов: За да сме щастливи, трябва да ни е хубаво не само вкъщи

Огромен градински шах, "Не се сърди човече" и тенис маси за свободно ползване, джаги и… кучемат могат да се видят в район "Триадица" Идеята и заслугата е на Михаил Нинов, който живее в кв. "Иван Вазов". "Започнахме без голям план, със..

публикувано на 28.03.24 в 09:56

В район "Триадица" има още тротоари за ремонт, нужни са паркинги

Трябва да се направят паркинги и да се довършат започнатите ремонти на тротоарите. През почивните дни много хора идват с колите си до Южния парк и паркират или на булеварда, или в близките вътрешноквартални улици. Това отбеляза пред..

публикувано на 28.03.24 в 09:09
Градината

Температурите се вдигат, облаците не отстъпват лесно

До обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има..

публикувано на 28.03.24 в 07:20

"Форум", 27.03.24: Ще повишат ли избори 2в1 избирателната активност

Коментатори във "Форум" тази седмица са доц. Венелин Стойчев и арх. Любо Георгиев. В сряда, заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Избори 2в1 или не - половината българи не вярват в честни избори (от изследване..

публикувано на 27.03.24 в 19:42

53% от бизнеса у нас не извършва никаква онлайн търговия

53% от бизнеса не продава онлайн поради липса на контакти, човешки ресурс и познания за това. Българският електронен пазар е ценово ориентиран, каза пред Радио София Никола Илчев от eCommerce Academy. „Изследванията, които наблюдаваме, показват,..

публикувано на 27.03.24 в 17:36
Милена Цанова

Архаични ли сме, ако сме различни, пита Милена Цанова в своята първа песен с български текст

Милена Цанова бе гост в предаването "Добър вечер, София“, за да ни разкаже за своята нова песен, но и за да ни накара да се замислим върху крилатите фрази на цветните картички, с които зарадва екипа.  “Прави нещата със собствената си скорост,..

публикувано на 27.03.24 в 16:37

Започна ремонтът на старинния храм "Св. вмчк. Мина" в столичния район "Слатина"

Започна ремонтът на старинния храм "Св. вмчк. Мина" в столичния район "Слатина". В проекта за реконструкция се предвижда цялостно обновяване на външния и вътрешния изглед на храма. Ще бъде подменена покривната конструкция и покритието ѝ, ще..

публикувано на 27.03.24 в 16:07