Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахнати са прогнозните дялове в сметките за парно, преминава се към прогнозни количества

Снимка: БГНЕС
С новите сметките за парно столичани вече получиха и отделно писмо, съдържащо разяснения на новата Наредба за топлоснабдяването, която влезе в сила от 1 юни.

От "Топлофикация" - София заявиха категорично, че тя ще осигури предвидимост на разходите за парно и топла вода.

На темата се спира Красимир Мартинов.

Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Познатият и непознат Иван Хаджийски в новата книга на Лазар Лазаров "Едно знаме повече"

Излезе ново документално издание, посветено на известния български публицист и социален психолог Иван Хаджийски. "Едно знаме повече" на Лазар Лазаров е документален портрет за живота на бащата на нашата социология. Румен Леонидов е автор на предговора към книгата. Пред Радио София той сподели, че се е получило неочаквано четиво. „Когато..

публикувано на 18.04.24 в 13:42
Снимки: Архив на Румяна Цветкова

Керамичните лица на Румяна Цветкова са повече от 60

Керамичните произведения на Румяна Цветкова, обединени под названието "Всички мои лица", предизвиква интерес и седмици след края на самостоятелна ѝ изложба. В нея са представени 61 лица и състояния, които често пъти изненадват с трактовката. Пред БНР-Радио София художничката призна, че се вдъхновението ѝ винаги идва от хората – техните..

публикувано на 18.04.24 в 11:59

Нова версия на "Приказка" на P.I.F. събира едни от най-популярните гласове на българската музика

На 25 април, P.I.F. ще представят новата версия на песента  „Приказка“. Това е едно от първите парчета на групата, каза пред Радио София Иван Велков от P.I.F. "Приказка" я записахме в студио пред 26 години и сега Марто – нашият барабанист като ми се обади и ми казва, че има едно студио, което е голямо и можем да се съберем всички и се оказа..

публикувано на 18.04.24 в 11:51

Проверявайте домашните любимци за кърлежи след всяка разходка

Необходимо е след всяка разходка на домашните любимци да ги проверяваме за кърлежи, каза пред Радио София ветеринарният лекар д-р Весела Василева от Фондация „Четири лапи“. „Искам да наблегна, че не трябва да гледаме за толкова как да се справим, когато е възникнала ситуацията, а да гледаме по-скоро на предотвратяване, т.е. да си..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

В столичния район "Връбница" все още не е започнала обработката срещу кърлежи

Първото косене на тревните площи вече е завършило в почти всички столични райони, каза пред Радио София Надежда Бобчева – зам.-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“. На места за започнали и вторите обработки. „Стараем се да увеличим броя на обработките. Когато времето е топло, най-нормалното нещо е да отидеш на разходка в..

публикувано на 18.04.24 в 09:32

Ще продължава да вали в планините, облачността остава значителна

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат, съобщиха от НИМХ. Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него..

публикувано на 18.04.24 в 07:35
Снимка: naukamon.eu

"Форум", 17.04.24: Зеленият преход и възможността икономиката да "позеленее"

Коментатори във "Форум" тази седмица са социологът Мила Минева и рапърът Матю Стоянов (Жлъч). Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Възможен ли е зеленият преход? - Велоалеи срещу паркоместа - как се взимат решенията в София, как общуват гражданите? - Пропуснати ползи за българската икономиката, заради това,..

публикувано на 17.04.24 в 18:44