Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Приемните семейства от "SOS Детско селище" в Дрен ще заживеят в София и в Перник през лятото на 2015 година

Сдружението "SOS Детски селища България" започва прилагането на дългосрочна  стратегия за устойчиво развитие, като традиционният модел на детско селище, изграден в с. Дрен преди 20 години, ще бъде заменен от нов - в градска среда в София и в Перник. Това съобщават от сдружението "SOS детско селище", като уточняват, че в много европейски държави, сред които Австрия, Финландия и Унгария, "SOS семействата" живеят в апартаменти и в къщи в градовете.

Приемните семейства от "SOS Детско селище" в Дрен ще заживеят в София и в Перник през лятото на 2015 година. В момента се водят преговори с общините за избор на подходящи жилища. Предвидено е семействата да живеят в апартаменти в рамките на един квартал и всяко от тях ще се грижи за три до четири деца.

Решението за бъдещото използване на изградената инфраструктура в Дрен ще бъде взето съвместно с община Радомир като съсобственици и страни със споделена отговорност, посочват от сдружението и изразяват готовност да  продължат да поддържат имота, докато се постигне споразумение за бъдещето му предназначение.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безредици около Паметника на Съветската армия след протест на "Възраждане"

Привърженици на "Възраждане" атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия в столицата. Безредиците около паметника настъпиха, след като около 14.30 часа приключи митингът на партията в т.нар. "триъгълник на властта", на който беше поискана оставка на правителството. Поддръжници на "Възраждане" на протест: Правителството е..

публикувано на 21.09.23 в 16:03

Поддръжници на "Възраждане" протестират в София

При протестиращите дойдоха и депутати от "Възраждане": "Искам бъдеще за моите деца и за моите внуци, бъдеще за България. Правителството, което в момента е на власт, е против интересите на България. Това нещо което става в момента, просто дърпа България с огромни крачки назад. Какво се случва ли? Виждате го: на първо място е Украйна, на..

публикувано на 21.09.23 в 14:38

Конкурс-обучение за ученици "Работилница за творческо писане - Разкажи за София"

От днес до 27 септември е срокът за регистрация на учениците, които желаят да участват в конкурса-обучение "Работилница за творческо писане - Разкажи за София". Конкурсът се организира от фондация "Добрият пример" с финансовата подкрепа на Столичната община. Професионално жури ще подбере 30 ученици, които ще бъдат разпределени на екипи от ментори и ще..

публикувано на 21.09.23 в 11:10

Ремонт на трамвайния релсов път в "Люлин" временно променя движението

Ремонт на трамвайния релсов път в ж.к. „Люлин“ налага в ременно да се промени движението, съобщиха от Столичната община. От 00.00 часа на 23.09.2023 год. до 24.00 часа на 24.09.2023 г. се въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт: -   Трамвайна линия № 8 ще се движи по маршрут: от Съдебна..

публикувано на 21.09.23 в 08:47

Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста си

Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста си. Техни представители се отправиха към столицата за подписване на меморандум с правителството. Земеделците се бяха събрали край Долни Богров с намерение да влязат с тежка техника в центъра на София в знак на протест срещу отпадналата забрана за внос на..

публикувано на 20.09.23 в 17:01

Две верижни катастрофи в тунела на "Струма" преди Мало Бучино

Две тежки верижни катастрофи са станали преди обед на магистрала "Струма", в тунела преди Мало Бучино, в посока столицата. При единия инцидент автомобил се е забил в бус, а след това в колата се е ударила друга, е видно от видео във Facebook групата "Катастрофи в София". При второто ПТП са се ударили две коли, причините за инцидентите..

публикувано на 20.09.23 в 13:23

Временно спират водата в части от гр. Банкя и ж.к. "Христо Смирненски"

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за пресвързване на нови водопроводи в гр. Банкя, на 20 септември 2023 г., се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в района между: -   ул. „Тенев баир“, ул. „Васил Левски“, ул. „Княз Борис I“ и ул. „Антим I“ -   ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ от ул. „Г. С...

публикувано на 20.09.23 в 06:10