Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Джина Иванова: Когато си сам на сцената, си по-свободен, но си длъжен да бъдеш по-интересен

БНР Новини
2
Снимка: Личен архив
Гостува ни талантливата и популярна изпълнителка Джина Иванова, която има зад гърба си хиляди концерти, няколко албума и звездна кариера не само в България. Хората я познават освен от култовата група „Трамвай №5“, но и от нейната самостоятелна кариера.

Семейството ѝ оборва максимата, че музикант къща не храни, защото в техния дом с музика се занимават тя и съпругът ѝ, както и децата им - Кристина, която със своя съпруг имат група и основно работят в чужбина, и Мартина, която е солистка на група „Айскрим“.

СнимкаПевицата завършва Българската държавна консерватория, специалност пеене. Гинка Жекова, както е моминското име на певицата, започва първите си професионални изяви като вокалистка в трио „Рефлекс” на Бисер Киров. На 19 години вече пее във „Фридрихщадт палас" – Берлин, а като солистка на "Трамвай № 5", заедно с Петко Петков, записва всички популярни хитове на групата.

Култовата група от соца „Трамвай №5“ и до днес е сред най-любимите на публиката, защото Петко Петков, Джина Иванова, Мая Дакова и Ади Митрева и до днес са във великолепни отношения, което доказаха с успешното представяне на последния им албум "Колекция".

След многото турнета из страната и чужбина от 1990 г. започва работа с група "Кукери". С тях записва албум през 1998 г. и концертира до 2000 година, като междувременно сключва брак с китариста Иван Иванов – Джон от „Кукери”, който е неин мениджър. С двете групи пее в бившия Съветски съюз и скандинавските страни, има концертни изяви в Германия, Русия, Полша, Тунис, Мароко, Алжир и други страни от Западна Европа.

Ако през 2008 е промоцията на нейния албум „Тя”, то в най-новия ѝ албум „Джина Иванова и приятели" включва 17 песни, като много от композициите са по нейна музика и текст. Вече има и видеоклип към песента „Уморих се“, която е по текст на дъщеря ѝ Марти, а текстът е на поетесата Христина Радулова, която живее в Дом за хора с увреждания в Стара Загора. Джина пее соло, в група, има и прекрасни дуети с Роси Кирилова, Мартина Иванова, Хайгашод Агасян, Петко Петков, Искрен Пецов, Тодор Трайчев.

Чуйте цялата радио среща на Антоанета Титянова с Джина Иванова.

Галерия