Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Аврамов: Сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката

БНР Новини

Гостува ни популярният певец и актьор Красимир Аврамов, добре познат на публиката и с блестящите си роли на мим в театъра, както и с изпълненията си на голямата сцена в България и в Америка.

Още през 90-те години Красимир Аврамов е наречен „Човекът глас“, като това определение за първи път му дава актрисата Латинка Петрова.

Той завършва НАТФИЗ, спектакъла „Спомени" посвещава на своя преподавател в проф. Васил Инджев - един от пионерите на пантомимата у нас. Много от етюдите в постановката и музиката са дело на самия Краси Аврамов, режисурата е общо дело между него и Мая Бранкова.

След като издава албума „Мълчаливи гласове”,който го нарежда в челните музикални класации в страната, Краси заминава за САЩ, където и до днес работи успешно.

СнимкаВ България Красимир Аврамов жъне успехи, но решава да започне кариерата си в чужда държава, където не познава никого. В началото работи какво ли не – като сервитьор, разнася пица, но скоро талантът му е открит и Джаки Сталоун – майката на Силвестър Сталоун, му помага да направи пробив. Краси Аврамов изиграва в САЩ 40 театрални постановки, преоткрит е неговият „уникално висок мъжки глас“. Преди 16 години певецът се установява в Лос Анжелис, където през 2005 спечелва наградата “Суперзезда на годината”.. Краси Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в „Кодак Тиътър. Песента му “Meморис” участва в компилацията “Дъ Бест Поп Опера 2009″, заедно с изпълнения на Хосе Карерас.

В предаването Краси Аврамов разказва как от ученическата скамейка попада в пантомимата, а по-късно и в поп рока. С много труд е обсипан пътят му от родния Сливен до Евровизия и Холивуд.

В песента „Илюзия“, с която представя България в конкурса Евровизия“ (2009) се  чува цигуларката на Керън Бригс, участват Теодоси Спасов и певци от ансамбъл „Филип Кутев”.

Кое го провокира да търси реализация в различни форми на изкуството – пеене, театър, драматургия и литература. Пише етюди, композира музика, режисира. Къде се чувства най-истински, кога се раждат идеите за поредния проект? На този въпрос изпълнителят отговаря: Винаги съм казвал, че сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката. Чувствам се страшно комфортно като мим, докато музиката винаги предизвиква у мен голямо вълнение, преди да стъпя на сцената.

Песента на Краси Аврамов Everybody е откупена от холивудската продукция „Спокойното езеро срещу Анакондата”. Докато снимал клипа към песента с режисьора Фил Рот, певецът разбрал, че американският филм се снима в България. Явили се на кастинга за музиката и спечелили. В САЩ участва в няколко сериала, като партнира на Майкъл Вартан и Дженифър Гарднър.

Животът на Красимир Аврамов е същото толкова колоритен, както професионалния му път. Работата го среща с много знаменитости, а съдбата му поднася коктейл от възходи и падения, от които певецът черпи поука, за да продължи напред.

На 1 юни певецът подготвя голямо шоу в Двореца на културата, където ще го чуем в дует с Янка Рупкина, ще е на една сцена с Майкъл Флеминг, Стивън Ачикор и други. В момента записва и новия си летен хит „Самоконтрол“.

Изключително вълнуваща е радиосрещата с Красимир Аврамов – един изключително креативен творец, който феновете нарекоха „Човекът глас“, въпреки че като мим той пленява публиката, ползвайки само езика на тялото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09