Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Малина Едрева:

София е в групата на градовете, които имат амбициозни програми и са лидери в своите региони

Малина Едрева
Снимка: БГНЕС
Столицата ни, наред с Париж, Лондон, Мадрид и Амстердам е сред градовете, които имат ясни политики за подобряване на качеството на живот за своите граждани. Това заяви в ефира на Радио София Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет. Тя е сред участниците в провеждащият се в Амстердам форум „Европейски градове за градско планиране“, организиран от Европейския комитет на регионите. Важен акцент в него беше подписването на Пакта за регионални политики.

Това е много голяма стъпка, защото така се дава възможност на местните власти да подпомагат градове в преодоляването на предизвикателствата пред тях, поясни Едрева.

Тя допълни също, че Програмата на ЕС за градско развитие ще допринесе за развитието на малкия и средния бизнес, иновациите, включването на гражданските организации в управлението на градовете.

Още подробности чуйте от разговора на Лили Големинова с Малина Едрева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.