Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефи Недевска гостува в сутрешното ни "Радиокафе"

2017 ще бъде една добра година, в която големите надежди са подкрепени от реалността

До 12 януари има "отворен прозорец" и можем да дадем "сили" на мечтите си за 10 години напред

В сутрешното ни "Радиокафе" ни гостува Стефи Недевска - писател, консултант, лектор, модератор и спомоществовател. Модератор е на различни семинари (като „Разбиране за глобалните култури”), директор е на международния форум ИНАРТ. Лекар по образование, мениджър по професионален опит, тя  живее и работи в Лондон.

Интересен, интелигентен, интригуващ събеседник, с широк поглед върху различни сфери от живота.

Но конкретно с нея разговаряме за бъдещето - каква ще бъде 2017 година? Оказва се, че надеждите, които по традиция ни изпълват в началото на всяка нова година, сега имат реално покритие. Затова е добре да се подготвим за доброто, което ни чака и да му позволим да се случи. Сега е моментът за големите очаквания - каза Стефи Недевска, - сега е моментът да допуснем и приемем хубавото! И обяснява, че за първи път имаме година без сериозни външни (астрологични и други) препятствия пред нашите мечти и затова трябва да мечтаем смело и ...в детайли. Защото когато в представите си добавим някоя малка, но реална подробност, това дава шанс на мечтата ни - например, ако искате нов дом, пожелайте си като отворите прозореца, да се вижда морето. Всъщност обаче енергийно новата година започва да се случва в края на януари - с новолунието и китайската нова година. И тук стигаме до годината на петела, който възвестява началото на новото утро - поредното доказателство в подкрепа на силната енергия на началото, заложена в 2017. Нумерологично тя (годината) е единица - година, в която трябва да започваме. Но това, което трябва да знаем точно в този момент, според Стефи Недевска, е че до 12 януари текат така важните 12 визионерски дни, в които е хубаво всички да прегледаме личните си планове и мечти, желания и проекти, защото точно сега има отворен прозорец и ако сме достатъчно смели и свободни в мечтите и мислите си, можем да им дадем добър заряд за случване. При това тези дни можем да мечтаем не само за това, което искаме да ни се случи през 2017, но и за 9-10 години напред.

За най-важните промени, които се случиха през 2016, за това, което предстои (и в геополитически план) през 2017 и за това, от което е добре да се отърсим - чуйте цялото интервю на Лили Големинова със Стефи Недевска.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Лидия Върбанова

НАТФИЗ свързва изкуство, бизнес и екология в едно

Иновативната платформа SuCiE свързва изкуството и бизнеса, творците и производители, които могат да вдъхнат нов живот на вече ненужни материали. Платформата е част от проекта “ЕМПАКТ: Съпричастност и устойчивост: Изкуството да мислиш като планина“, съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕК, обясни пред  БНР-Радио София проф. д-р..

публикувано на 19.07.24 в 19:18

Рисковете за нервната ни система се увеличават в горещото време

Високите температури са вредни за целия организъм, но особено уязвима е нервната система на човека. По време на горещините се увеличава рискът за поява на остри неврологични заболявания, какъвто е инсултът, а се обострят хроничните – като множествената склероза, проблеми с равновесието и доста други страдания. Това отбеляза пред БНР-Радио..

публикувано на 19.07.24 в 17:24

Кино с коктейл на открито за почитателите на Седмото изкуство

Александра Александрова разказа на екипа на „Добър вечер, София“, как може да се осъществи една мечта – "Кинодвор с коктейл", казано съвсем просто  - кино под звездите, на хладно, с коктейли. Инициативата представя най-обичаните филмови заглавия от предходни години на фестивала “Синелибри“. "Даваме възможност на хората да ги видят под..

публикувано на 19.07.24 в 17:04

Петима ще станат специалисти по киберзащита по стипендиантска програма на БАК

Българската асоциация по киберсигурност (БАК) обяви първата си стипендиантска програма. Тя ще осигури 5 едногодишни безплатни абонамента за най-популярната платформа за университетско електронно образование в света – Coursera, съобщиха от  асоциацията. За участие в стипендиантската програма могат да кандидатстват младежи между 16 и 29..

публикувано на 19.07.24 в 15:36
Емблематичният Васил Найденов

Започна Sofia Summer Fest

публикувано на 19.07.24 в 15:36
Проф. Ингрид Шикова

Ингрид Шикова: България да участва активно в очертаните политики за новия мандат на ЕК и ЕП

Две дами затвърдиха позициите си начело на най-важните европейски органи и това за много хора не е изненада. Роберта Мецола ще оглавява Европейския парламент (ЕП) за следващите 2,5 години, а Урсула фон дер Лайен ще бъде председател на Европейската комисия (ЕК) за още 5 години. В крайна сметка обикновено няма толкова значение кой е..

публикувано на 19.07.24 в 14:18

"Генът на съмнението" на Никос Панайотопулос излезе на български

Недосегаеми, надарени бебета, доказани, зачеркнати – в това е превърнат светът на изкуството, след като в съвсем близкото бъдеще американският биолог Алберт Цимерман изолира гена на твореца. "Тестът на Цимерман" преобръща света на изкуството с главата надолу. Един обещаващ писател, изправен пред страха от евентуално отхвърляне, отказва да се..

публикувано на 19.07.24 в 13:48