Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Добромир Добрев между музиката и изобразителното изкуство

Първата изложба на музиканта-художник носи името "ДругиТЕ"

Снимка: Архив
Той е музикант по образование. Завършил е Варненското музикално училище със специалност “Пиано”, както и Музикалната академия със специалност “Пеене”. От няколко години обаче започва да рисува и макар да остава верен на музиката, изобразителното изкуство е нещото, което го привлича с огромна сила.

Името му е Добромир Добрев и от няколко дни първата му самостоятелна изложба вече е факт. Повече за експозицията, за решението на музиканта - художник да изразява себе си чрез рисунки.

"ДругиТЕ" - това е името, което Добромир Добрев дава на първата си изложба. Художникът е категоричен, че ще продължи да рисува, защото по думите му все още не е започнал да се учи.

Като музикант Добрев подчертава значението на музиката като вдъхновение за творбите му. Желанието на музиканта - художник е и в бъдеще да съхрани емоциите, които носи в себе си, защото "те дават криле на изкуството". Изложбата "ДругиТЕ" може да бъде разгледана до 6 юли.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.