Ако трябва да съберем в три точки есенцията на ресторанта, те ще са качество, високи стандарти и концептуално меню. В ресторанта се приготвят сезонни ястия с продукти от високо качество от най-добрите доставчици в България и Европа. Произведената на място храна също е част от облика на ресторанта, независимо дали става въпрос за прясна паста, хляб, сладолед или друго кулинарно изкушение, а тематичните вечери на студентите са своеобразна кулинарна авантюра, в която гостите харесват да бъдат въвличани.
Ресторантът е различен, защото се управлява изцяло от студенти и на всеки 6 месеца (всеки семестър) сменя екипа си с нова група от талантливи студенти, които допринасят със своята емоция и усет към добрата храна. Всяка група от таланти, която започва работа в ресторанта вече е преминала успешно през първата година от обучението си и се завръща от стаж в престижни европейски ресторанти, а най-добрите от тях са били и в ресторанти с Мишелин звезди. С всяка нова група идва и ново, уникално меню.
Главен готвач е Милен Златев. Той започва обучението си в кулинарна академия през 2009 г., след няколко години професионален опит в различни ресторанти и хотели в България. Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на алжирския посланик и семейството му в резиденцията им в София.
Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, шеф Милен Златев има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха, Катар, и хотел в Холандия. След това продължава развитието си като шеф-де-парти в ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието "Най-романтичен ресторант в Лондон".
Френската кухня е една от любимите на Милен и нейното влияние ще се усети и в новото меню на ресторанта, където той обучава студентите през техния трети семестър.
Чуйте разговора на Петя Зунгорлиева и Николай Коев с шеф-готвачът Милен Златев в звуковия файл.
Куизът е с водещите в Радио София - Божидар Янев и Боян Бочев. Кой от тях познава по-добре историята на столицата? Предаването е посветено на предстоящия куиз на Бохемска София на 23 декември.
Руският император попречва на княза да се сроди с кралица Виктория Първият български владетел след турското робство, княз Александър фон Батенберг, изживява споделена любов със 17-годишната принцеса Виктория Пруска (наричана Морета), дъщеря на германския престолонаследник Фридрих III и напринцеса Виктория - дъщеря на английската кралица...
В поредицата “Историята оживява” ви представяме живота и откритията на доктор Стамен Григоров. Първата нинчаст бе за Lactobacillus Bulgaricus:
Как поезията може да докосне всеки от нас посредством правилния прочит? Как този декември хиляди се събраха в зала 1 на НДК и преоткриха стиховете на българската поезия в Поетите? Поезията е лично преживяване, в което присъства много математика и има формула – трябва само сами да формулираме нейната сентенция. Събеседник по темата ни е Диана..
Коледа с КласикАрт и Вероника Тодорова на 21 декември от 17 часа КласикАрт завършват тази своя така интересна творческа година с един истински празничен концерт с много, много гости – Коледа с КласикАрт. „Аз имам 65 деца за този концерт – деца, които обичам и обгрижвам като мои! Това са талантите от Детският филхармония с диригент Милена Яцино,..
С травъл влогъра Десислава Иванова за пътуванията и доброволствата: "Тази година съм пътувала по-малко от предните две, само 122 дни. Мислех, че въобще не съм пътувала, а се оказа, че е една трета от годината. Беше много предизвикателно, позабравих лошите неща, горчивото изчезна. Две трети от пътуванията бяха непланувани. В главата си отивах в..
На 23.12.2024, 27.12.2024, 30.12.2024, 31.12.2024 и 02.01.2025 г., 03.01.2025 г., голяма част от линиите на столичния градски транспорт ще работят по празнични разписания, съобщиха от Столичната община. Изключение правят следните линии, които ще работят по делнични разписания: - Метролинии 1, 2, 3 и 4 - Автобусни линии № Х9,..