Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За рехабилитацията на "Самоковско шосе" проект има, конкретни дати - не

Тази седмица в предаването "Вашият глас" коментираме темата за рехабилитацията на "Самоковско шосе" в  участъка около Панчарево и Кокаляне.

Разговаряхме с Галина Бел, представител на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. От Сдружението настояват рехабилитацията на шосето да не се отлага повече във времето и отсечката от Софийския околовръстен път до обръщалото на автобусна линия 1 в Кокаляне да бъде основно ремонтирана, тъй като пътят е в много лошо състояние, което доведе и до неколкократни протести на жителите на двете села. 

След протеста през месец май миналата година жителите на околните населени места получиха уверението на бившия министър, сега заместник регионален - министър Николай Нанков, че през 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне.

Според писмен отговор на Николай Нанков от юни 2018 година до Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне, рехабилитацията на второкласен път 82, в участъка от обръщалото на масовия градски транспорт до Софийския околовръстен път, който е в урбанизираната територия на град София, и се поддържа от Столичната община, може да бъде изпълнена по взаимна договореност между компетентните институции Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столичната община.
Ние се свързахме с Димитър Сичанов, кмет на район Панчарево, за да разберем кога се очаква да започне рехабилитацията на въпросния участък, както и дали ще това ще стане в рамките на тази година, както обяви през месец май миналата година Николай Нанков. 

Има изготвен проект за рехабилитация, каза кметът на Панчарево – Димитър Сичанов и допълни, че що се отнася за текущи ремонти поддръжката на доброто състояние на "Самоковско шосе" се извършва от Столичната община.
Сичанов посочи, че желанието на районната администрация е за цялостна рехабилитация на трасето, но не знае докъде са стигнали проектите. Относно тротоарите Сичанов посочи, че те са са ремонтирани преди няколко години и ще бъдат отремонтирани отново, когато започне цялостната рехабилитация на "Самоковско шосе". Джобове за автобусите, посочи кметът, могат да се направят там, където няма да бъдат засегнат зелените площи. 

Сичанов добави, че в момента се работи усилено по проектите за канализация на Кокаляне и Панчарево, които са в напреднала фаза, а до края на другия месец трябва да бъде приет Регионалният ПИП за София.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 
Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във  Facebook.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков . Обещанието идва след снощния протест на жители от..

публикувано на 14.05.18 в 19:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо..

публикувано на 24.04.24 в 13:09
Владимир Дръндаревски

Владимир Дръндаревски представя "Книга за щастието"

"Книга за щастието" е първата в света завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието "щастие". Книгата дава точните понятия свързани с щастието, развива уникална теория разкриваща неговите нюанси в..

публикувано на 24.04.24 в 13:01

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е..

публикувано на 24.04.24 в 12:44