Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През уикендите

Доброволци пазят обитателите на Софийския зоопарк

Снимка: Архив

Софийският зоопарк продължава да набира доброволци, които в събота и неделя между 10.30 и 17.00 ч., да оказват съдействие на охраната и гледачите за предотвратяване на хранене на животните от посетителите. Особена нужда от тях имат при мечките и сурикатите, напомнят от Столичната община.

Желаещите да се включат трябва да са навършили 18 години. Кандидат-доброволците могат да се свържат със Зоопарка на имейл: sofzooed@zoosofia.eu.

От началото на кампанията, обявена на 10 април, са се регистрирали 24 доброволци.

Екипът на Екологичния център към Софийския зоопарк е провел срещи и инструктаж на всички доброволци, които по график дават дежурства в почивните дни, като всеки уикенд има от 1 до 5-има доброволци. Те получат фланелка и бадж, за да се легитимират и да се отличават от посетителите.

Доброволците споделят, че хората се вслушват в техните забележки и имат нужда от повече информация за правилата в Зоопарка.
Всяко едно нарушение се регистрира от доброволците и се докладва на ръководството. Колкото повече посетители има, толкова повече нарушения се регистрират. В резултат от инициативата ръководството на Зоопарка се надява да намалее броят на нарушенията.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.