Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Библиобусът на Столичната библиотека идва в Банкя

Снимка: БГНЕС

Библиобусът на Столична библиотека ще паркира на 13 юли, събота, на централната алея в парк „Кестените“ в Банкя. Инициативата е по повод отбелязването на традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешляци 2019", както и 50-годишния юбилей на Банкя като град.

В непосредствена близост до библиобуса ще има творческа работилница, организирана от Район "Банкя" съвместно с читалище „Отец Паисий“.

Библиобусът разполага с над 1500 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори и всяка седмица се попълват фондовете му от най-новата литература, излязла на книжния ни пазар.

Чрез кампанията „Книгите идват при вас“ Столичната библиотека иска да насърчи необходимостта от четене, ученето през целия живот, качеството на образованието и разширяване на достъпа до дигитални ресурси с културното ни наследство, а чрез различни образователни инициативи се подобрява нивото на грамотност на децата и подрастващите и качеството на социален живот.

Гост на празника ще бъде певецът и композитор Боби Мирчев, който ще изпълни няколко детски песнички и стихотворения. Всички, които желаят, ще могат да си извадят безплатна едногодишна читателска карта за Столичната библиотека и да си вземат книги за ползване.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.