Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На 23 юли

В Годеч Вапцаровите дни ще се проведат за втори път

В програмата на събитието са включени рецитал по стихове на поета, песни, както и филм за него

Снимка: Архив на инициативата
Предстои второ издание на Вапцаровите дни в Годеч и този път организацията е още по-добра, увери в ефира на Радио София инициаторът и мотор на събитието Бойко Младенов.

Може би най-интересното е, че освен членове на Съюза на българските писатели, участие ще вземат и много ученици. Така успяхме да сглобим рецитал изцяло по творби на Никола Вапцаров.

След като започнаха да изваждат произведения на български класици от учебниците, това наистина е много ценно, отбелязва Младенов.

Културната програма на Вапцаровите дни предвижда и прожекция на около 27-минутно филмче за автора на „Моторни песни“. Автори са Бойко Младенов и една ученичка, 11-окласничка.

На първото издание гост беше Мая Вапцарова, племенница на поетаЦелта ни беше с помощта на някои от многобройните изследвания и снимки да сглобим пъзел, който да породи въпроси.

Първото събитие е утре (23 юли) от 10:30 ч., когато ще бъде отдадена почит пред паметната плоча на читалище "Никола Вапцаров" в Годеч, а вечерта програмата е на лятната сцена в града.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Бойко Младенов и ще разберете защо точно в Годеч се провеждат Вапцаровите дни и какво още предвижда програмата.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.