Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 13 области на страната

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 13 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Индексът обхваща територии от областите София - град, София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас и Добрич.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за пожароопасност има в почти цялата страна. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Английската закуска излиза доста полезна

Английската закуска може да е ключът към сваляне на излишните килограми. Хората, които похапват солидно след сутрешното ставане от леглото, изгарят 2,5 пъти повече калории, сочат резултатите от ново изследване, цитирани от "Мирър". Консумацията на голяма сутрешна закуска усилва метаболизма, отключвайки процес, известен като диетично индуцирана..

публикувано на 20.02.20 в 09:52

Столичната библиотека ни връща към Чудомир

В галерия "София" на Столичната библиотека от 17.00 часа ще се състои официалното откриване на гостуващата изложба на Литературно-художествен музей "Чудомир" - "НАШЕНЦИ" с репродукции на акварели на Димитър Чорбаджийски - Чудомир. Изложбата ще зарадва всички граждани и гости на столицата месец преди рождената дата на изключителния ни..

публикувано на 20.02.20 в 09:43

Събират опасни отпадъци в кв. "Павлово"

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен в кв. "Павлово" на 21 февруари (петък), от 8.30 до 14.30 часа. Безвъзмездно ще се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата: • Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни); • Лакове и бояджийски материали; • Домакински..

публикувано на 20.02.20 в 09:39

Важни социални въпроси в дневния ред на СОС

Столичните общински съветници се събират на редовно заседание днес от 10 часа на "Московска" 33. В дневния ред са включени 25 доклада, които те трябва да гласуват. Сред важните точки са Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столична община за 2020 г, откриване на нова социална услуга в общността - Дневен..

публикувано на 20.02.20 в 09:05

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

23-ма у нас изследвани за коронавирус, пробите им са отрицателни, извежда в заглавие МОНИТОР . Пробите на 23-ма души, завърнали се от Азия са изследвани за коронавирус в Националната референтна лаборатория по грип и остри вирусни инфекции от началото на годината досега. Всички те са отрицателни, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Той..

публикувано на 20.02.20 в 08:40

Части от "Младост" без вода

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на бул. „Александър Малинов“ в жк. „Младост 4“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 21.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на жк. „Младост 2“, жк. „Младост 3“; част от жк. „Младост 4“ в района на ул. „Самара“, бул. „Александър Малинов“ , ул. „Акад. Румен Цанев“, ул. „Филип..

публикувано на 20.02.20 в 08:25

Облачно, но меко

Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг. Духа слаб източен вятър, който през деня ще се ориентира от север-североизток и ще се усили - до умерен. С него ще прониква студен въздух и с понижението на температурите на места в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България дъждът ще се примеси със сняг...

публикувано на 20.02.20 в 08:08