Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 13 януари 2020 г. включително

БАИТ очаква номинации в конкурса за годишните ѝ награди

Наградените през миналото издание на конкурса
Снимка: bait-awards.bg
За 9-а поредна година Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще връчи награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).

Регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” започна на 4 ноември. Могат да участват компании, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително.

Това издание ще определи носителите на 8 отличия в следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Когато започнахме през 2011 г., имахме за цел да покажем сектора ИКТ като потенциал за българската икономика, за конкурентоспособността, като чудесно място за кариерно развитие на младите хора – отбеляза пред Радио София Весела Калъчева – изпълнителен директор на БАИТ. – Девет години по-късно вече не е нужно да обясняваме какво е IT индустрия. Сега задачите ни са свързани с това, да покажем добрите примери през годината в различни категории. Например докъде е стигнало електронното управление чрез проектите в публичната администрация. Държим под око и бързо развиващите се иновативни компании.

Призовете ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2020 г.

Събитието отново е под патронажа на Президента на Република България.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова и Боян Бочев с Весела Калъчева.