Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В музея "Земята и хората"

Нови изложители и нови видове чай на FesTEAval

В Националния музей "Земята и хората" се открива третото издание на изложението на чай - FesTEAval. На едно място се събират десетки изложители на чай и продукти, пряко свързани с консумацията на чай. Ще бъде представена културата на консумацията на тонизиращата напитка, като се организират чайни церемонии, характерни за различни точки на света.

Тази година има нови изложители и много нови видове чай от България и целия свят, каза пред Радио София Илияна Елиас от организаторите на събитието. Тя подчерта предимството на чая да действа тонизиращо на организма, но без да има стресовия ефект на кафето.
     
По време на фестивала посетителите могат да разгледат и изложбата на хайга рисунки - този стил в изобразителното изкуство води началото си от Япония, но вече завладява целия свят. Тези художествени творби съдържат и хайку стихове.

Повече подробности за фестивала - в интервюто на Гергана Пейкова и Боян Бочев с Илиян Елиас.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.