Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеоигрите в новото десетилетие

Най-очакваните заглавия през 2020 г.

2019-а се изплъзна през пръстите ни без да я усетим. Изиграхме доста страшни, смешни, ужасни и дори брилянтни игри. Оставахме приятно изненадани, разочаровани или пък ядосани. Минаха и "Оскарите" за видеоигри, където отличиха игра на годината - Sekiro: Shadows Die Twice. Сега ще погледнем напред в бъдещето и ще обсъдим най-силно очакваните игри за 2020 г.

Final Fantasy VII Remake: Не е изненада, че една от най-емблематичните ролеви игри - Final Fantasy VII очаква своята свежа боя. Първоначалната информация за този римейк излезе още през 2015-а, но беше прекалено оскъдна за каквото и да било вълнение. През изминалата 2019 г. на Е3 (Electronic Entertainment Expo) нещата станаха сериозни защото създателите на играта Square Enix дебютираха с няколко нови трейлъра и обявиха датата на излизане - 3 март 2020 г. Очакваме я с нетърпение!

Marvel's Avengers: Безбройните фенове на Марвел, ще получат още нещо от този огромен франчайз, а именно – видео игра. Тя ще бъде екшън приключенска от трето лице с QTEs и малко RPG елементи. Square Enix пуснаха официален game overview на играта, където не научаваме много повече от това, което вече знаем за нея. Видяхме само, че графиките изглеждат невероятно, но пък отнесоха малко критики за анимациите по лицата. Датата, на която можем да хванем играта в ръцете си, е 15 май 2020 г.

Doom Eternal: През 2016-а излезе много успешно продължение на една класика - Doom. Три години по-късно вече очакваме ново попълнение - Doom Eternal, който много повече напомня на първите игри от началото на 90-те. Създателите обещават най-добрата комбинация от скорост и мощност, докато се биете по пътя си през измеренията. Също така, предупреждават, че подобно на Doom от 2016 г., Doom Eternal ще съдържа кръв, тежко насилие и нецензурен език.


Nioh 2: Ако ви е хоби да размазвате демони, имаме добри новини за вас! Nioh 2 е на път да излезе през март 2020 и това, което знаем е, че играта ще се отклони доста от сюжета на предходната част. Всъщност ще бъде прикуъл, което означава, че действието ще се развива във време, преди действията от първата игра. Няма да играете като синеокия ирландски самурай Уилям, тъй като предисторията се случва много преди неговото раждане. Вместо това ще създадете свой собствен герой - дух на йокай (създание от японския фолклор).

Halo Infinite: 343 компании са работили по изграждането на новия engine на Halo Infinite, което би трябвало да значи, че ще станем свидетели на един нов графичен стил, който ще излезе с новото поколение конзоли. На Е3 успяхме да видим и трейлъра към играта, но не беше точно това, което очаквахме.А вие гледахте ли го? Засега нямаме точна дата, но знаем, че ще излезе през 2020 г.

The Last of Us 2 - Това е една от най-силно очакваните игри, която трябваше да излезе на 20 Февруари 2020, но малко след обявяването на датата, създателите от Naughty Dog започнаха да усещат, че няма да успеят полират играта до "Naughty Dog" ниво. Все пак досега имахме шанса да видим 2 gameplay трейлъра с новата, пораснала Ели в действие, а те обещават невероятни графики, много реалистични движения и действия. Надяваме се, че The Last of Us 2  ще нанесе същия емоционален удар, както критично признатия The Last of Us направи през 2013 г. Стискаме палци да удържат на думата си и играта да излезе на 29 май 2020 г.

Cyberpunk 2077 - Спираща дъха – така можем да опишем Cyberpunk 2077, от това, което сме видели до момента. Играта е следващото голямо RPG от CD Projekt Red, разработчиците на трилогията The Witcher. Една от най-големите изненади в детайлите, с които ни запознаха досега е, че се срещнахме с героя изигран от холивудската звезда - Киану Рийвс. Разбрахме подробности за историята и видяхме няколко разтърсващи видеоклипа. Знаем, че играта е First Person Shooter и можеш да избираш между мъж и жена - всеки с различен подход. Единият с груба сила, а другият - стратег. Cyberpunk 2077 звучи доста обещаващо, като се очаква играта да се продаде в над 19 милиона копия, надминавайки Red Dead Redemption II, която се продаде в 17 милиона копия и направи 725 милиона долара само за три дни. Очакваме я на 16 април!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изкуственият интелект и влиянието му върху живота на човека

Новите технологии и изкуственият интелект промениха света драстично през последните години. Хуманоидните роботи все повече се запътват към домовете на обикновените граждани в Китай, пише в своя статия Никола Папукчиев от HiComm. Пред Радио София той сподели как изкуственият интелект ще повлияе на живота ни от тук нататък. „Преди..

публикувано на 29.03.24 в 12:16

Джип избухна в пламъци в центъра на София

Инцидент в центъра на София – джип избухна в пламъци в района на площад "Руски паметник". Пожарът е възникнал тази сутрин, съобщиха очевидци на стихията, които качиха клип от пожара в социалните мрежи. Към момента няма данни за пострадали.  Очаквайте подробности!

публикувано на 29.03.24 в 10:08

Около 1000 деца годишно остават извън детските градини в столичния район "Триадица"

„Триадица“ е един от столичните районите с най-много чакащи за детските градини. Около 1000 деца годишно не успяват да се класират в детско заведение. Анализ, направен от районната администрация на „Триадица“ показва, че в рамките на следващите 3-4 години най-вероятно проблемът ще се прехвърли и в училищното образование. Тогава няма да достигат и..

публикувано на 29.03.24 в 09:53

Последен ден на хартиените рецепти за антибиотици

Днес е последният ден, в който лекари и зъболекари могат да изписват антибиотик на хартиена рецепта. Ще могат и през почивните дни, но за пациенти, които са потърсили спешна и неотложна медицинска помощ, а от понеделник антибиотиците ще се изписват само по електронен път. От 1 април медицинските специалисти няма да имат право да предписват..

публикувано на 29.03.24 в 08:23

Работната седмица завършва със слънце и температура в София около 21°

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт, съобщиха от НИМХ. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°; минималните ще са предимно между 4° и 9°, малко по високи в Северозападна България, в София – около 5°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 29.03.24 в 07:35

Важна ли е грамотността при зрелостниците

На 27 март 2024 година стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадесетокластници под надслов "Животът няма "аУтокорект". Платформата "Как се пише?" стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадсетотокласници. Под надслов "Животът няма "аУтокорект" на 27 март, 50 дни преди..

публикувано на 28.03.24 в 17:44

Дискусии за ползите и рисковете в използване на интернет технологиите в рамките на CyberCLUB Community Day '24

Какви рискове крие интернет и как те могат да бъдат предотвратени? Как безопасно и отговорно да използваме последните иновации на технологичния прогрес, като изкуствен интелект, виртуални реалности, дронове и роботи? Това са само малка част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в рамките на събитието CyberCLUB Community Day '24, посветено..

публикувано на 28.03.24 в 17:15