Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора Цончева - заряд за успехи

Теодора Цончева e многостранна личност - певица, автор на песни, танцьорка, учителка по латинотанци и влогър. Родена на 20 април 1991 г. в град Пловдив, когато е тригодишна, Теодара заедно със семейството ѝ се премества в София, където жвее и до днес. Произлиза от семейство на музиканти - майка ѝ, баба ѝ и леля ѝ са пианисти, затова и тя също поема по пътя на музиката, но защото трябва, а просто защото това истински я влече от вътре.


На девет години започва да пее във вокална група „Бон-бон“, а след това продължава да се развива певчески с доц. Алис Боварян. За нас признава, истински я  вдъхновява  Майкъл Джаксън. Тренирала е за кратко художествена гимнастика, съвременен балет и спортни танци. През 2010 година се записва на уроци по салса, а през 2012 година започва работа като помощник-учител. Не след дълго става и главен учител на своя собствена група ученици по латино танци.

През  2014 година Теодора издава първата си песен „Зелена светлина“ заедно с Тодор Гаджалов и Део.  Първият й самостоятелен проект за песен е озаглавен „Взимам всичко“ и излиза през лятото на 2015 г., като звукозаписът на песента е направен от Велизар Соколов - Заки, но този път самата Теодора се заема да направи видеото. Тя е и автор на музиката и текста, а аранжиментът е дело на Васил Иванов - Dexter.

Неотдавна Теодора зарадва своите фенове с нова композиция, но коя е тя и повече за нейния живот чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09
Владимир Дръндаревски

Владимир Дръндаревски представя "Книга за щастието"

"Книга за щастието" е първата в света завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието "щастие". Книгата дава точните понятия свързани с щастието, развива уникална теория разкриваща неговите нюанси в живота и най-важното - дава конкретните решения на всичко, свързано с щастието. Тя ще ви помогне да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:01

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е поканила дарители, бенефициенти, както и вдъхновители, сред които и Джон-Пол Флинтофф - писател,..

публикувано на 24.04.24 в 12:44

"Ти знаеш" е новата песен на LATIDA

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 24.04.24 в 12:43
Яна Спиридонова с група Цинга-Манга Фънк -

So te kerav, Baby, питат "Цинга Манга Фънк" в новата си песен, която ще представят в концерт

Група "Цинга Манга Фънк" – колоритни и забавни, гостуваха в почти пълен състав в "Добър вечер, София", за да ни поканят на концерт на 24 април 2024 г., където ще представят и нова песен - So te kerav, Baby (Какво да правя, мила). На гости ни бяха вокалистката Ева, бас- китарисът Христо, китаристът Ангел и барабанистът Кирил. Събрани от всички..

публикувано на 24.04.24 в 11:06