Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Нужен е пряк контакт с младата аудитория

| обновено на 23.01.20 в 17:30
Андон Балтаков
Снимка: Ани Петрова
Първата задача на новия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е всички екипи да разберат концепцията му и начина, по който тя ще рефлектира върху ежедневния трудов процес - правенето на журналистика или музикални предавания. Важен елемент ще бъде всички решенията да бъдат обсъждани и работещите в Радиото да бъдат наясно с тях и да ги възприемат като одобрени от тях решения.

В предаването "Радиоприемница" Андон Балтаков изтъкна, че разглеждането на сегашния модел на заплащане и идентифицирането на възможности за нормализиране на възнаграждението на труда е другата му непосредствена задача. И в тази област промените ще бъдат извършени след дискусии с участието на синдикатите и при пълна прозрачност. Той изрази надежда, че в тези разговори ще участват възможно най-много хора и добави:

Ще се опитам да работя активно с търговската част на Радиото, за да можем да генерираме повече приходи. Искам да видя приходите, които Радиото в момента генерира, за да разберем къде можем да имаме много бърз успех и тези пари не само да бъдат използвани за мотивация на персонала, но част от тях да бъдат използвани за реализиране на концепцията ми, тъй като тя вече е одобрена от СЕМ, но бюджетът на Националното радио за тази година вече е одобрен.

Балтаков обърна специално внимание на създаването на редовна програма за служителите, която включва и обучения по професионални умения, по дигитални и ръководни умения.

Радио София трябва да стане истинско софийско радио, което да покрива проблемите на всички столични райони, но и да привлича младите хора, да отразява техния живот и те да го припознаят. Музиката на програмата ще бъде част от цялостната концепция за развитие на музиката в Българското национално радио. Както Радио София, така и Програма "Хоризонт" трябва да имат титулярни ръководители най-много до един месец, но след като те бъдат припознати от работещите в тези програми.

Андон Балтаков коментира и мотивацията си да приеме предизвикателството да поеме управлението на Националното радио в тежък момент след криза и предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор:

Исках да се убедя, че моята подготовка и познания и вътрешното ми убеждение, че мога да катализирам промяна, ще бъдат достатъчни, за да могат хората в Радиото - не само журналистите, но и музикантите и административните екипи, да разберат необходимостта от по-новаторска програма. Българското национално радио все още дава предимство на ефира, а не на дигиталните платформи. Ефирът ще продължи да съществува, но за да се привлича младата аудитория и хората в активна възраст, Радиото трябва да осъществи директен контакт с тях. Обществото финансира Българското национално радио, за да може цялото общество да се възползва от продуктите и услугите, които то създава. Ако Радиото не успява да стигне до младите и подрастващите, това означава, че то не си спазва част от мисията. Известно е, че младите хора не слушат радио в ефир, а получават необходимата информация в дигиталното пространство. Новите продукти трябва да бъдат съобразени с новата дигитална реалност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 23.04.24: Настроения и очаквания преди изборите

Гости тази седмица в предаването "Форум" бяха Тодор Терзиев и Арман Бабикян. Темите, на които те се спряха в днешния 23 април са: Политическите акценти от деня Настроения и очаквания преди изборите Ден преди изтичането на срока за подаване на документи за участие в европейските и националните избори от страна на политическите сили,..

публикувано на 23.04.24 в 19:11

"Училище за ваксини" се проведе за 16-и път

Вчера (22.04.24) се проведе събитието "Училище за ваксини". На него имунолози, вирусолози и епидемиолози обсъдиха темите за онкогенни вируси, имунизации и профилактика, съобщиха организаторите -  фондация "Астра Форум". Инициативата се организира за 16-ти път и е по повод ежегодно отбелязваната през април Световна и европейска седмица на..

публикувано на 23.04.24 в 18:46
Деси и Крис с Никола Бобоков( в средата)

Благотворителна кампания и изложба в подкрепа на украински младежи

Никола Бобоков е изключително осъзнат млад човек, инициатор на кампанията "Помогни на младежи от Украйна". Инициативата е в подкрепа на млади украинци, които искат да учат и да се развиват в България в най-различни области. Тя ще стартира на 24 април 2024 г. и ще продължи в рамките на 30 дни, до 24 май. Кампанията ще се открие в Националната..

публикувано на 23.04.24 в 17:20

Експертно проучване определи десетте риска за страната ни

Националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", посочи десетте основни риска стоящи пред страната ни. Негови автори са д-р Валентин Съйков, председател на "Гражданска инициатива България 2050", и проф. д.н. Борислав Борисов, председател на Камарата на преподавателите във висшето образование. Проучването е..

публикувано на 23.04.24 в 17:16

Предлагат да падне тайната на възнаграждението

Предложена е директива, според която тайната на заплатата трябва да отпадне, а фирмите да са длъжни да публикуват на интернет страниците си стартовите възнаграждения на своите служители. Страната ни има срок до 7 юни 2026 година да въведе директивата на Европейския парламент и Европейския съвет от 10 май 2023 г., за укрепване на прилагането на..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

Програма от спектакли и концерти за 50 години Дом на културата "Средец"

ОКИ Дом на културата "Средец" отбелязва своите 50 години с редица  културни събития. Малко история През месец март 1974 г. влиза в експлоатация новопостроената от СГНС и ГДИС триетажна сграда на Централен младежки дом, находяща се в квартал „Лиляна Димитрова“, улица „Димитър Полянов“ 2а, разположена на площ от около 2000 кв.м. Със Заповед..

публикувано на 23.04.24 в 15:23

Специална общинска структура да се грижи за минералните води на София

На заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 25 април ще бъде обсъден и гласувано предложение да се създаде специализирана общинска структура за управление, стопанисване и ползване на находищата на минерални води на територията на Столичната община, в т.ч. проучвателни, експлоатационни, урбанистични, инвестиционни, концесионни, правни и др...

публикувано на 23.04.24 в 15:18