Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Професионалистите на БНР устояха на ураганните ветрове през 2019 г.

С нас обществото сверява своя часовник, отбеляза генералният директор

| обновено на 12.02.20 в 20:01
Генералният директор на БНР Андон Балтаков
Снимка: БГНЕС, архив

"Изминалата 2019-а бе бурна и динамична година, но професионалистите на БНР устояха на ураганните ветрове в името на мисията, която обществото им е задало.“ Това каза генералният директор на БНР Андон Балтаков тази вечер в приветствие на церемонията по връчване на годишните награди на Българското национално радио. На тържеството в Първо студио на БНР присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

"С огромно уважение и искрена признателност Ви благодаря за подкрепата и доверието към БНР, към журналистите, музикалните творци, всички отдадени на мисията "Радио" колеги. Подкрепа и доверие, за които ние работим с всяка емисия, предаване или репортаж“, каза той.

"Отговорността пред нас е огромна, с нас обществото сверява своя часовник – буквално, но и в социален, икономически и политически смисъл. Всеки един от нас създава ролята, която имаме в делото за развитие на свободна и демократична България“, посочи генералният директор на Радиото.

"В БНР вече 85 години журналисти, музиканти, артисти неуморно и с безкористно усърдие на просветители ежедневно озаряват с информация, възпитават с култура, обогатяват с музика и театър духа на българското общество“, каза Балтаков.

"С гордост носим името "Старата къща", защото в архивите си пазим звуковата история на България, защото в творчеството, което създаваме, има много памет и мъдрост, защото нашият дом е отворен за всеки факт и мнение, което българското общество споделя“, подчерта той.

Както посочва ЮНЕСКО, въпреки дигиталните технологии радиото остава медията, която може да достигне едновременно до огромна аудитория и да формира обществения диалог, каза Андон Балтаков. Той отбеляза, че наградите на БНР се връчват преди утрешния Световен ден на радиото - една от най-могъщите платформи за формирането и развитието на демократичния дискурс

"Днес е празник за всички нас- радио хората, но и за всеки българин, който търси нашите сигнали в ефира, намира нашето съдържание в дигиталното пространство и се възхищава на нашето творчество в концертните зали", каза още генералният директор на БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стадион

Стадиони в "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец" бяха прехвърлени от държавата на общината

Столичният общински съвет (СОС) одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столичната община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец" . Вносители на доклада са кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с..

публикувано на 25.04.24 в 15:45

Всеки квартал или населено място с център за приемане на всякакви отпадъци

Всичките 24 столични района са обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали, но тя ще бъде разширена с разполагане на центрове и площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Предвижданията са поетапно до края на 2025 г. във всеки квартал или населено място на територията на Столичната община..

публикувано на 25.04.24 в 10:59

СОС решава да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април кметът Георгиев предизвика катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше открит отказа да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. В дневния ред на..

публикувано на 25.04.24 в 08:33

Модерни трамваи ще обслужват жителите на северните райони на София от 7 май

Нископодови трамваи с климатик ще обслужват жителите на северните райони на столицата, съобщиха от „Спаси София“. Модерните мотриси по линия 6 ще бъдат достъпни за трудноподвижни хора и майките с колички, казва зам.-кметът по транспорт инж. Илиян Павлов. “Имаме добри новини за жителите на „Надежда“, „Връбница“, „Свобода“ и „Обеля“ - от 7..

публикувано на 24.04.24 в 15:39
Проектът за бъдещия храм е дарение от арх. Атанас Вангелов

Великденски концерт пред строящия се в "Люлин" храм "Св. Патриарх Евтимий"

Празничен благотворителен концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!", със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12:30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм "Св. Патриарх Евтимий" в столичния кв. "Люлин" . Събитието е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 12:11

Тристранката се събира относно парите за заетост и безработица

Днес ще се проведе и първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в мандата на служебното правителство. На него ще бъде обсъден проектът на Националния план за действие по заетостта, който предвижда 88 милиона лева от държавния бюджет да се насочват за финансиране на така наречените активни политики на пазара на труда за..

публикувано на 24.04.24 в 11:06

В София стикират за преместване по близо 600 МПС на месец

1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столичната община, които отговарят на критериите за излязло от употреба МПС, отчитат от Столичния инспекторат за първите три месеца на 2024 година . За тези автомобили тече 3-месечен предупредителен срок, в който собствениците трябва да предприемат действия по преместването или да..

публикувано на 24.04.24 в 08:11