Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След втората авторска песен "Endless Charade" Ния се зарича за по-творческа 2020 година

Ния
Снимка: Личен архив

Човекът на изкуството невинаги съзнателно и нарочно изгражда образа, с който се утвърждава сред публиката. И невинаги тази роля му пасва на характера. И понякога творецът повече не излиза от този образ, дори и това да го затруднява или натъжава.

Това признание в студиото на Радио София дойде също от човек на изкуството. Певицата Ния, която преди 2 години спечели "Гласът на България" разказа този извод, до който са стигнали участници в творчески уъркшоп и който благодарение на приятелката ѝ Калина Воденичарова е залегнал в най-новата ѝ песен.

Строфите са се появили буквално за минутки в телефонен разговор по линията България - Германия, където живее Калина, и в крайна сметка резултатът е впечатляващ. Задълбочен размисъл в мелодии за непрестанния маскарад, измислица, мешавица от странности, свързващи се в света, в който живеем. 

"Endless Charade" е второто официално авторско парче на Ния и се появява година след отличния ѝ дебют "By Myself"

Певицата чистосърдечно си признава - забавянето се дължи на нейния лош навик да отлага, забавя и премисля по сто пъти бъдещите ѝ проекти. Е, в крайна сметка младата изпълнителка осъзнава пропуска си и обеща пред свидетели и слушатели, че 2020-а ще бъде чувствително по-продуктивна в творчески план.

"Endless Charade" е на английски език, но Ния има и 4-5 изпълнения на български (най-трудно ѝ било) по текст на легендата Александър Петров, който ѝ е чичо.

За музиката на най-новия запис са отговорни дългогодишният артистичен партньор на Ния - Явор Милчев - бас, както и музикантите Петър Йотов - китара, Стефан Цеков - барабани. 

Видеото е създадено от част от въпросните артисти, включили се в споменатия уъркшоп. Става дума за внушителен екип от 26 души.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.