Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Задава се третото издание на фестивала "(не)Възможното образование"

Учители, родители, психолози, директори на учебни заведения и всички, които се интересуват от съвременното образование ще бъдат основни участници в събитията, включени в програмата на третото издание на фестивала "(не)Възможното образование". Той ще се проведе на 6, 7, 12 и 14 март в София и предвижда 4 кинопрожекции с дискусии и 5 работилници.

Акцент на фестивала е играта, включително и като метод за учене, фокус ще бъдат горските училища, обясни пред Радио София Станимира Иванова от организаторите.

На откриването в Чешкия център (ул. „Г. С. Раковски“ 100) ще бъде прожектиран “Началото на живота” – един красив филм за връзката между родители и деца. (Всички други събития ще се проведат в Essence Center на ул. „6-ти септември“ 37.)

Предвидена е работилница за това как се прави и провежда горско училище, в друга – вдъхновяващият математик Мариела Станчева ще обясни как може математиката да стане любима или поне привлекателна за децата.

Последната работилница (14 март следобед) е посветена на т. нар. възстановителен подход.

Научете подробности от звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.