Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отварят театрите, закритите помещения на заведенията и детските занимални

Снимка: БГНЕС

От днес врати за посетите отварят отново театрите, салоните за изкуства и танцовите школи. Клиенти ще посрещат също закритите помещения на ресторанти, сладкарници и барове.

Позволение да започнат дейност имат и СПА центровете, игралните зали и казината.

Съчетано с 1 юни може да възобновят работа детските и спортните съоръжения на закрито - детски парти клубове и други. Разрешават се и извънкласните занимания като занимални.

Все още затворени остават само нощните заведения - дискотеките и пиано баровете. Очаква се те да посрещнат клиенти след 15 юни.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 безплатни онлайн прожекции в проекта „Променяща се София през погледа на българското кино“

Проектът „Променяща се София през погледа на българското кино“ обръща внимание на урбанистичните промени в столицата от зараждането на българското кино до днес. Организаторите от сп. „Кино“ казват, че всеки от емблематичните филми ни връща в различно десетилетие от началото на българското кино до наши дни. „Тази година е много важна за нас...

публикувано на 28.10.21 в 13:44

Диан Костов прави инсталация с иконата на Света Богородица и децата на България

Художникът-иконописец Диан Костов представи онлайн своя проект „Животът е по-силен“ , в който е създал няколко метрово изображение на иконата Св. Богородица-Закрилница. Към него той смята да бъдат добавени снимки на дечица, родени през двете сложни пандемични години 2020-2021 г. Инсталацията ще украси точно преди Коледа силоз..

публикувано на 28.10.21 в 13:17
Национален музей Земята и хората

Камелия Кадер и Юрий Илинов с благотворителен концерт в музея "Земята и хората"

На 31 октомври, в музея "Земята и хората" , ще се състои концерт на мецосопраното Камелия Кадер и пианиста Юрий Илинов.  Събитието е с благотворителна цел, а целта е да се наберат средства за стипендии за най-добрите участници в конкурса "Път към славата". Концертът е организиран от арт център "Кърнолски". „Те се включват в..

публикувано на 28.10.21 в 12:46
Д.Ганев, Е.Джома, М.Митев,В.Попева Б.Михов, Й. Георгиева

Кой изневерява повече - или кои са търсените връзки във взаимоотношенията

Неотдавна в един от късните горещи часове на Късното шоу, започнахме дискусия за изневерите – кой изневерява повече – мъжете или жените. В дискусията участваха:   Йоана Георгиева, Валерия Попева, Димитър Ганев, Михаил Митев, Борислав Михов. За моралните възприятия на обществото ни относно границите във възрастта, свързани с..

публикувано на 28.10.21 в 12:19

Да спрем незаконната търговия с кученца

Незаконната онлайн търговия с кученца трябва да спре. Много хора стават жертва или неволно подкрепят тези продажби. Необходимо е да се въведат законодателни промени и строги регулации на развъждането и търговията с кучета в България. За това настояват от фондация „Четири лапи“. Според българското законодателство има конкретни..

публикувано на 28.10.21 в 11:49
„Лукчо” е по текстове на Джани Родари, Бранислав Нушич, Валери Петров, Ръдиард Киплинг

В театъра в „Красна поляна“ идват зрители от цяла София

„Ателие 313“ е експериментален театър. Създаден е през 1989 година от актьора Рашко Младенов като студийна формация,   експериментираща със синтеза на музикално-сценичните изкуства – танцов и музикален театър, пантомима, опера. Артистите в него не получават заплати от държавата. Издържат се от проекти и продажба на билети. „Всеки от..

публикувано на 28.10.21 в 09:59

Уникалното 57-о училище в „Красна поляна“ обучава в 10 вида спорт

57-о СУ „Св. Наум Охридски“ в „Красна поляна“ е най-бързо развиващото се спортно училище в страната. То е създадено през 2002-2003 година. В момента в него се обучават 430 ученици от 10 вида спорт , разказа пред Радио София директорът Георги Сеизов. Основно децата овладяват футболни умения. Другите спортове са борба, бокс,..

публикувано на 28.10.21 в 09:11