Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Джоан Роулинг с интересна нова книга, посветена на истината

Снимка: theickabog.com

Британската писателка Джоан Роулинг, създала прочутата сага за Хари Потър, от 26 май до 10 юли ще публикува новата си книга "The Ickabog" на части, безплатно в уебсайта си.

Това е един дълго планиран проект, който Дж.К.Роулинг е обявила преди време, но отлагала във времето.Новата ѝ книга ще бъде издадена по-късно тази година, но Роулинг реши първо да я публикува онлайн, а да я четат "децата, които са принудени да останат вкъщи".

Първите две глави от новата книга на Джоан Роулинг "The Ickabog" вече са достъпни на сайта ѝ.

Въпреки че най-добрите детски илюстрации към нея ще бъдат избрани от съответните издателства във всяка страна, самата авторка покани всички родители и близки да споделят творенията на децата си в Twitter, като използват хаштаг #TheIckabog.

“Новата книга е по същество една политическа приказка, както я определя самата авторка. Първите глави вече са публикувани на сайта и разказват за част от персонажите””, разказва Ива Иванова, студентка по журналистика и редактор в сайта "Аз чета".

В първата глава читателите се запознават с крал Фред Безстрашни, а във втората част разбират какво е това нещо Ickabog, на което е кръстена книгата.През ноември 2020 г. книгата ще има премиера на английски език, като книгата ще излезе освен на хартиен носител, и в аудио, и в електронен вариант.

Историята на книгата се върти около темата за истината и злоупотребата с власт. Роулинг разказва, че не говори за политическата ситуация точно в момента, а засяга теми, които са универсални и засягат всяка една епоха и страна.

Какви ще са сюжетът, героите и каузата на самата книга, чуйте от разговора на Гергана Пейкова с Ива Иванова в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проектът "Климатични герои" насърчава младите хора да се грижат за опазването на планетата, природата и околната среда

Интересните ни срещи със специални гости продължават. Срещаме ви с Виктория Табакова, координатор „Младежка ангажираност“ към WWF – България, които тръгват по следите на климатичните герои на нашето време, водени от взаимния порив  те да ги открият, но и героите да ги намерят. Накратко, какво и кого  представлява WWF : WWF e..

публикувано на 24.06.21 в 14:43

Откриват лабораторен коплекс за продукти от български растения

Нов лабораторен комплекс се открива към департамент „Биоактивност на продукти“ в Биологическия факултет , съобщиха за Радио София от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Проектът е с европейско финансиране чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” на обща стойност близо 24 млн. лева, от които над 20,2 милиона..

публикувано на 24.06.21 в 14:37

„Изкуството да не правиш нищо“ или как да се освободим от стреса и да се наслаждаваме на живота

Dolce Far Niente или "Изкуството да не правиш нищо " е новата книга на Софи Минчили , която е посветена на освобождаването от стреса и насладата от живота . Често не позволяваме на мозъка ни да почива от тревогите, не се освобождаваме от стреса на ежедневните задачи. Забравяме да се отпускаме и да се забавляваме истински ...

публикувано на 24.06.21 в 14:08
Единственият действащ скейтборд парк е в Студентски град

Липсват средства за изграждането на скейт парка в кв. "Надежда"

Българската скейтборд федерация е изготвила проект за изграждане на скейт парк в Северния парк в район “Надежда”.“Силно вярвам, че това нещо ще се случи. Това, което успях да разбера от моите колеги, е че проект отдавна е платен от страна на общината, изготвен е, дори има разрешение за строеж, но за момента няма средства”, казва Борис Атанасов от..

публикувано на 24.06.21 в 13:59

Проект за иновации на работното място мотивира служителите

Иновации на работното място - какво представляват те? На финала е проект, който изследва нагласите за иновации и начините за насърчаване на тяхното внедряване при малките и средни компании у нас. Проектът се осъществява от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" , която повече от 20 години работи в тази сфера. Най-видимата..

публикувано на 24.06.21 в 12:45

Празникът на черешата в Кюстендил събира производители и занаятчии от цялата страна

От 1896 г. Кюстендил е удостоен със званието “Майка на българското овощарство” . Всяка година градът посвещава няколко дни от месец юни на кюстендилската череша. Празникът на Кюстендилската череша ще се проведе на 25, 26 и 27.06.2021 г. на площад „Велбъжд“ . Акцент на празника е изложбата-базар на череши и черешови произведения.  „Три..

публикувано на 24.06.21 в 12:13

Еньовден - култът към слънцето и силата на лековитите билки

Българската православна църква днес празнува Рождението на Св. Йоан Кръстител . На 24 юни в българския народен календар се отбелязва Еньовден - ден на Слънцето . Старите българи са вярвали, че при изгрев на днешния ден „слънцето трепти“ . Счита се, че набраните по това време билки имат най-лековита сила . „Това е празник на..

публикувано на 24.06.21 в 11:48