Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДК адаптира залите си според противоепидемичните изисквания

НДК
Снимка: Ани Петрова
В Националния дворец на културата приключи процесът по адаптация на всички зали и пространства съобразно противоепидемичните изисквания и всички зали са в готовност да посрещат всякакъв тип събития, съобщават от културния институт.

Изложбените площи на НДК, залите 1, 3, 6, 7, 8, 9 и 10, културните пространства "Перото", театър "Азарян", ДНК и кино "Люмиер Лидл" са приведени в готовност съобразно мерките срещу коронавируса.

Съгласно действащата заповед на министъра на здравеопазването, конферентните мероприятия могат да се провеждат при заетост на местата до 50 на сто от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м, припомнят от НДК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

2 май ще е неучебен ден за училищата в София

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2-ри май за неучебен ден за училищата в столицата.  "Целта е на този ден да се даде възможност на учениците да опознаят по-добре нашия град във връзка с годината, в която отбелязваме - 145 години от обявяването на София за столица на България. На учениците и техните преподаватели ще бъде осигурена възможност да..

публикувано на 17.04.24 в 16:05

Столичният зам.-кмет по строителство с отнето право да възлага договори за строителство?

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи в пост в социалната мрежа, че заместник-кметът по строителство Иван Матов е с отнето право да възлага договори за строителство.  Според Георгиев това е станало преди дни и настоява за обяснение. "Приехме рекорден бюджет с огромна част..

публикувано на 17.04.24 в 13:35

Бетоновоз удари автобус в София

Няколко инцидента са станали в дъждовната сряда сутрин в София. Бетоновоз се е ударил в автобус, пътуващ по линия №79, като ПТП-то е станало на булевард "Ботевградско шосе". Сигналът е подаден в 9:02 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ. На мястото са изпратени две линейки, които са стигнали за 7 минути. Пострадали..

публикувано на 17.04.24 в 10:37

Нарушено водоснабдяване в кв. "Симеоново", "Сухата река" и "Курило"

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Тодорини кукли“, ж.к. "Сухата река" , от Софийска вода“ предупреждават, че днес (17 април) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Владимир Вазов“, ул. „Витиня“, ул. „Стефан Чомаков“...

публикувано на 17.04.24 в 07:50

Протест с искане за ново освобождаване директора на "Пирогов", а и на здравния министър

Пореден протест под надслов: "Вън мафията от здравеопазването" ще се проведе в София. Демонстрацията беше организирана от фондация "Даная" няколко часа след като новият здравен министър д-р Галя Кондева отмени заповедта за освобождаването на директора на болницата д-р Валентин Димитров. Бели балони за Даная пред МС с искане за бърза..

публикувано на 17.04.24 в 07:42
Стефан Спасов

Общински съветник от "Спаси София" е нападнат на бул. "Патриарх Евтимий"

Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов е бил нападнат на столичния булевард "Патриарх Евтимий", съобщиха от формацията, цитирани от БТА. От там посочиха, че Спасов е бил на място, за да извърши проверка на ремонтните работи, когато е нападнат от Иво Дошев. "Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е..

публикувано на 16.04.24 в 15:41

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за случая..

публикувано на 16.04.24 в 11:05