Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Beyond търси нови таланти с иновативни идеи

Снимка: https://pixabay.com/

Програмата за предприемачи Beyond (“Отвъд”) на “Джуниър Ачийвмънт България” търси нови таланти студенти и млади професионалисти, желаещи да развиват иновативни идеи и бизнес модели в сферите на дигиталните иновации в медицината и здравеопазването, умни градове и общности, суровини, кръгова икономика и устойчивост.  

Програмата е естествено продължение на работата на организацията в посока на развиване на предприемаческата компетентност, мислене и поведение. Тя е резултат от прилагане на практика, в образователен модел, на темата и идеята за отворени иновации в обществото и новия начин, по който различните участници в процеса на създаване на икономическа и социална стойност си сътрудничат и взаимодействат, обясни пред Радио София Милена Стойчева, изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България”.

Участниците в програмата работят при ясно организиран процес, който има образователна и валидираща фаза на намерените решения и последен етап, в който се изработват и утвърждават прототипи или решения, които трябва да бъдат предложени на пазара. Този модел е комбинация от методите, които се използват във водещи образователни институции, но е доразвит и адаптиран към съвременната пазарна среда. Работи се с концепцията за интердисциплинарност и мултидисциплинарни екипи, посочи Стойчева.

Малвина Илиева от “Джуниър Ачийвмънт България” съобщи, че се отчита голям интерес към програмата, като досега желание да участват са проявили над 200 души. Подборът включва интервю и тест за оценка на предприемаческия потенциал, а срокът за кандидатстването е до 30 октомври.

Тази година в програмата Beyond са добавени няколко нови елемента, като един от тях е, че участниците ще могат да работят заедно с професионалисти - технологични и бизнес ментори. Друга промяна е дигитализацията на учебното съдържание, предвид ситуацията с Covid-19. Заедно с това екипите в България ще могат да си сътрудничат с екипи от други европейски държави. 

Подробности за програмата Beyond можете да научите от интервютата на Катя Василева с Милена Стойчева и Малвина Илиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Петър Гаврилов

WHISP ориентира чужденци в европейските здравни системи

Програмата за предприемачи Beyond на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) има за цел да предизвика и да насърчи създаването на компании и стартъпи, които да решават проблеми. Компанията победител през миналата година WHISP е именно такава...

публикувано на 06.10.20 в 15:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Като не вали е по-хубаво

И слънце, и гръмотевици

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се..

публикувано на 24.04.24 в 07:20

"Форум", 23.04.24: Настроения и очаквания преди изборите

Гости тази седмица в предаването "Форум" бяха Тодор Терзиев и Арман Бабикян. Темите, на които те се спряха в днешния 23 април са: Политическите акценти от деня Настроения и очаквания преди изборите Ден преди изтичането на срока за..

публикувано на 23.04.24 в 19:11

"Училище за ваксини" се проведе за 16-и път

Вчера (22.04.24) се проведе събитието "Училище за ваксини". На него имунолози, вирусолози и епидемиолози обсъдиха темите за онкогенни вируси, имунизации и профилактика, съобщиха организаторите -  фондация "Астра Форум". Инициативата се организира за..

публикувано на 23.04.24 в 18:46
Деси и Крис с Никола Бобоков( в средата)

Благотворителна кампания и изложба в подкрепа на украински младежи

Никола Бобоков е изключително осъзнат млад човек, инициатор на кампанията "Помогни на младежи от Украйна". Инициативата е в подкрепа на млади украинци, които искат да учат и да се развиват в България в най-различни области. Тя ще стартира на 24..

публикувано на 23.04.24 в 17:20

Експертно проучване определи десетте риска за страната ни

Националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", посочи десетте основни риска стоящи пред страната ни. Негови автори са д-р Валентин Съйков, председател на "Гражданска инициатива България 2050", и проф. д.н...

публикувано на 23.04.24 в 17:16

Предлагат да падне тайната на възнаграждението

Предложена е директива, според която тайната на заплатата трябва да отпадне, а фирмите да са длъжни да публикуват на интернет страниците си стартовите възнаграждения на своите служители. Страната ни има срок до 7 юни 2026 година да въведе..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

Програма от спектакли и концерти за 50 години Дом на културата "Средец"

ОКИ Дом на културата "Средец" отбелязва своите 50 години с редица  културни събития. Малко история През месец март 1974 г. влиза в експлоатация новопостроената от СГНС и ГДИС триетажна сграда на Централен младежки дом, находяща се в квартал..

публикувано на 23.04.24 в 15:23