Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как българска компания за натурални продукти попадна в книга за Кралското семейство

| обновено на 04.12.20 в 11:06

За първи път в историята българска съвременна компания е удостоена с покана за участие в книга за Кралското семейство.

Книгата разказва подробности за първата година на сина на Меган Маркъл и Принц Хари - Арчи - Baby Sussex, написана от кралския кореспондент Робърт Джобсън. Книгата с историята от първата година на живота им като семейство от раждането на Арчи представя само няколко подбрани бебешки и лайфстайл марки, а една от тях е българска, която произвежда натурална и изцяло чиста козметика за бебета, деца и възрастни.

Това е безспорен успех, който доказва, че български предприемач може и има с какво да се докаже на световния пазар. Компанията е избрана заради отдадеността си на натуралната грижа за кожата.

“Вече три години разработваме продукти както за възрастни, така и за бебета. Бебешката ни линия е била забелязана още на пътешествието на Меган Маркъл и Хари в Африка. Тогава по какъв път и по какъв начин са достигнали до тях - продуктите са закупени от Англия и са достигнали до домакинството на младото семейство.

Това, което ние знаем за причина, защо са ни избрали в тази книга е, че са направили цял изследователски екип, който да подбере 10 марки, за които да се разкаже в първата книга на седмия поред престолонаследник. Ние сме една от тези 10 марки, които отговарят на всички изисквания”, казва Силвия Павлова, основател на българския козметичен бранд.

За своето представяне в книгата "Baby Sussex" Силвия Павлова решава да обедини усилия с друга българска марка, вече е добре позната на международната сцена, която използва българска чиста и натурална вълна за създаването на единствените по рода си изцяло натурални вълнени матраци и изделия за спалнята и дома без химия и синтетика. Продуктите от вълна са добре познати в САЩ, Канада, Австралия, Западна Европа, а вече и в България.

“Със Силвия работихме по този проект заедно, тъй като вълнените матраци точно, както нейната козметика, са продължение на тази философия, която вече от години всички тук научихме да спазваме -а да подбираме храната, според състава ѝ, според начина, по който е обработена. Научихме се да подбираме козметиката си, гримовете си, препаратите си за почистване и за пране.

Вече е време да се научим и от какво са направени нашите мебели, матраци, възглавници и завивки и да следим и този състав, тъй като тези, които най-често намираме в магазинната мрежа са синтетични. Те са направени реално от петролни продукти и с годините излъчват токсични емисии, които ние вдишваме, тровят въздуха ни и са причина за много болестни състояния”, казва Росица Петрова основател на "Home of wool".Чуйте целия разговор на Яна Спиридонова в звуковия файл.

Чуйте целия разговор на Яна Спиридонова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09