Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Теодора Петкова: Банкерът управлява доверие

Никулден е празник и на банкерите.
По този повод ви срещаме с „Банкер на 2020 година” - Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Тя беше отличена за доверието на акционерите и за непрекъснатостта в устойчивото развитие на институцията.

„Доверието на клиентите, на служителите ни е най-важният актив. Тази награда е за всеки един колега, който е работил отговорно и със сърце. Това е професия с управление на доверие, трябва да сме отговорни, безкомпромисни, когато става въпрос за етика, трябва да сме емоционално интелигентни и професионално компетентни, разбира се, за да сме полезни на клиентите. Както казва Пикасо - "вдъхновението съществува, но то идва по време на работа". В този смисъл ние работим с вдъхновение и сърце. Посрещаме предизвикателствата, но ги превръщаме в отправни точки, за да се подобряваме.“

Безспорно всички сектори претърпяха промени във времето на коронавируса, но за г-жа Петкова периода на Covid е добра възможност за развитие на банковия сектор. 

„Първо, защото в тези условия се стигна до ускоряване на дигитализацията на сектора, намаляваме вътрешната комплексност, това е възможност да застанем редом до клиентите си и да сме до тях в тези трудни моменти и да търсим решение заедно.“

Още за предизвикателствата пред професията на банкерите, какво трябва да знаят младите, преди да се ориентират към тази професия, и какви са ползите и недостатъците за банковия сектор при влизането ни в еврозоната, чуйте в интервюто на Ангелина Грозева с Теодора Петкова, банкер на 2020 година в категория „Доверие“.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джон Ленън

Емблематичната песен "Представи си", пресъздадена в книга с едноименно заглавие

В навечерието на 8-ми декември, неизменно си спомняме за Джон Ленън , певец, музикант, творец, и радетел за един по-дъбър свят. Свят, който видя в мечтите си и описа в песен. Песента “Престави си”, която вече половин век е символ на доброто, на мечтите и разбирателството между хората. На тази песен е посветена едноименната книга, с предговор от..

публикувано на 08.12.21 в 17:58
Филип Купфер

Филип Купфер: Българо-австрийските икономически отношения са превъзходни

Австрия е сред най–големите чуждестранни инвеститори в България, с инвестиции у нас от 2,6 млрд. евро (според Австрийската национална банка). На българския пазар има около 350 австрийски компании, които създават повече от 20 000 работни мести, каза в студиото на Радио София новият търговски съветник към посолството на Австрия и..

публикувано на 08.12.21 в 17:56

Михаела Филева осигурява стипендия на талантливо дете, чрез продажбата на концертните си тоалети

Михаела Филева ще осигури стипендия на едно талантливо дете, което се занимава с пеене. Това съобщи певицата пред Радио София.  Желанието й е да помогне на дете с талант, като тя ще заплати уроците му. Средствата ще осигури чрез продажбата на концертните си тоалети. „Виждам огромен смисъл в това да предадеш нататък умения, знания,..

публикувано на 08.12.21 в 16:07

Виновни ли са за всичко родителите?

Виновни ли са за всичко родителите? Отговор на този въпрос дава пред Радио София психолога Дора Прангаджийска . „Грешки от любов“ – това е основната идея на нейната книга "Не за всичко са виновни родителите" . В обществените разговори, родителите биват обвинявани за всичко. Но АЗ как мога да променя себе си? Как мога да поема..

публикувано на 08.12.21 в 15:26

Дилян Георгиев – от поезията до програмирането

Дилян Георгиев е на 26 години. Роден е във Варна. По професия е програмист, по душа - поет и писател. Пише от 14-годишен и има издадени три книги. Признава, че и Варна, и София са оказали въздействие върху творчеството му. „Варна е един изключително романтичен град. Там отношението е различно, докато София е свързана със съзряване –..

публикувано на 08.12.21 в 14:23

Заработи Factcheck.bg – нова онлайн платформа за проверка на фактите

Забранено ли е в Япония използването на микровълнови фурни и увреждат ли те здравето повече от атомните бомбардировки през ВСВ? В помощ на журналисти и учени срещу фалшивите новини , от май месец т. г. вече функционира платформата Factcheck.bg . Екипът на Factcheck.bg постоянно следи за дезинформация по медиите, както и проверява..

публикувано на 08.12.21 в 14:05
Подкасти от БНР