Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен благотворителен НЕкоктейл

Снимка: Личен архив


Младежкият съвет към Американското посолство организира своето традиционно благотворително събитие. Тази година обаче то е с името "Коледен благотворителен НЕкоктейл".

"Предвид обстановката в страната, за съжаление, се наложи да бъде онлайн", казва Мария Тумпалова - вице президент на Младежкия съвет към Американското посолство, за тазгодишното събитие.

Всяка година младежкият съвет дарява парите, събрани по време на коктейла, за някаква благородна кауза. "За втори път решихме да подкрепим Дома за пълнолетни лица със сетивни увреждания", допълва Мария Тумпалова. Сградата на този дом се нуждае от ремонт на покрива, тъй като тече на няколко места. 

Събитието няма вход, за да достигне до повече хора и по този начин всеки да дари според възможностите си.

Специален гост на НЕкоктейла е Георги Кючуков - "кмета на българското комеди", който представя своето благотворително шоу. 

Подробности за събитието в интервюто на Мария Бояджиева с Мария Тумпалова, в звуковия файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Stinky" търсят дизайнери с нестандартни идеи

Stinky е проект създаден от група артисти и спортисти. Чорапите, които те правят, осигуряват така необходимия комфорт за крака на всеки екстремист, независимо дали кара скейт, борд, кънки или се занимава с друг спорт. Естествено, те са се погрижили и за дръзкия и провокативен дизайн, който всички ние така харесваме.  В опита да отркият занимание за..

публикувано на 20.03.21 в 10:06

Наука за бизнес 2021

Едно от най-дългоочакваните бизнес събития „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската академия на науките, се завръща изцяло онлайн, след отлагането му през 2020 г., поради пандемията. Събитието ще се проведе на 18 март, четвъртък, от 10.30 часа и ще покаже най-интересните..

публикувано на 17.03.21 в 15:21
Ogy Kovachev on his way to Yakaruda

Оги Ковачев за пътешествията, българските планини и кулинарните върхове

Оги Ковачев е пътешственик, който обича да посещава нетрадиционни дестинации. Дали ще посети древния ритуал Темаскал в Стара планина или пък ще премине пътя Камино де Сантиаго в Испания, неговите истории за хората, които среща по пътя си и за различните предизвикателстава, през които преминава, са пленителни. Едно от местата, които пътешественикът..

публикувано на 05.03.21 в 19:10

Павел Вълков със световна титла по лонгборд

Лонгбордът , който е по-големият брат на скейтборда, започва своята история на Хаваите, където местните сърфисти се опитват да наподобят усещането за движение по вълните. За тази цел те удължават дъската и слагат по-големи колелца. Това се случва 50-те години на миналия век.  Ето, че този вид дъска става все по-популярна и в България и дори се..

публикувано на 28.01.21 в 16:52

Сапунено шоу радва малки и големи

Сапуненото шоу на Коле Китанов впечатлява не само с размера на сапунените балони, които той прави в реално време пред публика, но и с тяхната форма, както и различните игри и състезания, в които малчуганите могат да участват. За всички деца магията на сапунените мехури е едно от най-забавните неща. Артистът Коле Китанов обаче запазва..

публикувано на 23.01.21 в 11:28

Вече 14 години спортът Лакрос е в България

Спорът с френското име лакрос е познат в България от 2007. Тогава Николай Чолаков , президенат на Българската федерация по лакрос , кани състезатели от Виена и организира първия тренировъчен лагер. Историята на лакрос е дълга и започва в Северна Америка. " Той датира още от индианците, наричал се е "малкият брат на войната" и са го играли по..

публикувано на 11.01.21 в 16:33

"В търсене на рая" е приключенски мемоар от Христо Щерев

Христо Щерев е пътешественик, който обича да чете и пише. През 2020, затворен заради обстановката, той успява да събере историите от посещенията си в Азия и да напише книгата "В търсене на рая" .  Авторът започва да пъува на 16 години, когато обикаля Западна Европа с автобус и прекарва една седмица в дома на английско смейство. " Тогава се..

публикувано на 07.01.21 в 17:04