Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Сити Марк Арт Център ще екранизират представления

Програмата за януари вече привлича зрители, в афиша са и експериментални форми на изкуство

"Любовни писма" с Яна Маринова и Свежен Младенов ще се играе на 20 януари. Режисьор е Георги Михалков
Снимка: Сити Марк Арт център

Творческото пространство Сити Марк Арт Център вече 5 години е отворено за изкуство и дава свободна сцена за музика и театър. Програмата за първия месец на 2021 г. показва, че екипите, които работят там не бягат от експериментите, а дори напротив - търсят ги, за да предложат нещо ново и интересно като форма и съдържание.

"Чехов търси талант" изпълва сцената с младежка енергия и в същото време с мъдрост от разказите на руския класик. С тези млади хора създадохме и "План Б" отново под режисурата на Михаил Милчев. Към това представление има голям интерес, получи се прекрасно представление, с музика и хореография. "До последен дух" ще бъде голяма изненада за публиката, един музикално сценичен спектакъл. "Науро" е по текста на Иво Иванов, прекрасен журналист, по чийто три разказа Руси Чанев направи драматизацията. На 28-ми януари ще покажем "Науро", втора премиера и важните послания, които Иво ни изпраща. Имаме една прекрасна бебешко детска аудитория", каза пред Радио София Христо Киров, собственик на Арт центъра.

Спектакълът "Музиката разказва" е съвместна работа с ансамбъл "Силуети", най-новото ни детско представление, за най-малките създаваме една прекрасна атмосфера. Онлайн излъчването ни донесе голяма популярност, потърсиха ни хора от целия свят, това че стриймвахме през тези месеци беше нещо много важно за нас, имаме огромен успех и сред децата. Просто огънят не трябва да спира да гори. Успяхме да привлечем големи корпоративни клиенти, които да спонсорират нашите представления, които превръщат празника си не в консумация, а подаряват на своите служители представления. Иска ми се все по-често да гледаме на изкуството по един по-различен начин, като средство за сплотяване на колективите. "

От режисьора Георги Михалков на сцена очакваме представлението "Любовни писма" през януари.
Според него през декември хората са имали голяма необходимост от изкуство и са се върнали обратно в залите:

"Имаме една богата програма, в която много голямо място заема експерименталния театър. Изграждаме едни спектакли, които все по-рядко могат да се видят на сцена. Трябва да преминем към едно друго отношение към театъра. Вече работим по един нов проект - екранизиране на представление, разработваме програма и на ниво интернет. Искам да пожелая на българското изкуство повече хора които го обичат и подпомагат."

Към света на изкуството и мисията му в трудните моменти ни пренася разговора на Ангелина Грозева с Христо Киров и режисьора Георги Михалков. Чуйте.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите на любовта - Мими Балканска

Мими Балканска живее щастливо с два пъти по-млад на ул. „11-и август“ 1А С Тодор Младенов примата на оперетата е щастлива 16 години Легендата на оперетата Мими Балканска се е омъжвала два пъти, имала е безброй увлечения, но среща любовта на живота си когато е на 51 години. След представлението на „Птицепродавецът“ пред гримьорната я чака мъж..

публикувано на 27.11.21 в 14:00
Константин Мравов

Константин Мравов

Младите легенди в лицето на журналиста от програма "Хоризонт", автор на подкасти и прекрасен фотограф -  Константин Мравов: "Имам проблем с понятието "млад човек" в България, използват го за пълни празнословици. Той е митично същество, което има нужда от някаква подкрепа, но съм установил, че хората, които ръсят тези клишета, нямат никакво..

публикувано на 27.11.21 в 15:15
#Чичо Коледа актьори, водеща, режисьор

„Чичо Коледа“ през сълзи и смях

Премиерата на филма беше на 23.11.2021 год. в Зала 1 на НКД, а гости в студиото са Ивайло Пенчев – режисьор на филма, както и актьорите Симона Халачева и Стефан Денолюбов, които изпълняват две от главните роли във филма: "Идеята се роди от един ТВ репортаж. Казахме си - защо да не напишем коледен филм по тази случка. Цялата история е от..

публикувано на 27.11.21 в 11:32
актьори и редактор

Правеше добро по много, всеки ден

В памет на Стефан Данаилов: На 27.11.2021 год. се навършват 2 години от смъртта на Проф. Стефан Данаилов. Гости в студиото ще бъдат актьорите Стойо Мирков и Антон Порязов. Стойо Мирков е студент от т.нар. „Златен Клас“ на Стефан Данаилов, випуск – 1996. Антон Порязов е студент от последния клас на Мастера, випуск – 2020: "Трудно..

публикувано на 27.11.21 в 10:49
Десислава Цветанова

Аз съм, правя, имам

Десислава Зветанова за бутиковата си програма: Аз съм, правя, имам": "Адресирана е към начина ни на живот и ни води до прегаряме. В тази бутикова програма, ще променим начина си на живеене. Ще приоритизираме. Самата програма е с 4 модула: първият е днес, 27 ноември – „аз съм, правя и имам“ – опознаване на силните ни страни. Ще ни донесе..

публикувано на 27.11.21 в 10:04
Университет за национално и световно стопанство

Връчиха приза „Студент на годината“ в УНСС

Университетът за национално и световно стопанство проведе конкурс за студент на годината и връчи награди в различни категории. „Десето поредно издание на конкурса „Студент на годината“, което се превръща в едно традиционно събитие в календара на Студентския съвет, което може само да ни радва“, каза в ефира на Радио София Ангел Стойков,..

публикувано на 26.11.21 в 18:13

Конкурсът „Нашата зелена елха“ насърчава "зеленото мислене" на децата от столични градини

От 15 ноември до 15 декември 2021 г. , детските градини от столичните райони „Искър“ и „Нови Искър“ могат да се включат в конкурса „Нашата зелена елха“ . Той е част от поредица конкурси, насърчаващи разделното събиране на отпадъци от опаковки, каза пред Радио София организаторът Анастасия Обретенова. Предивдено е съревнование за украса..

публикувано на 26.11.21 в 16:58