Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Що е социален цирк с Гео Калев

Гео Калев
Снимка: архив

Мини Арт фондация открива първия в България център за цирково изкуство – къде, кога и какво да очакваме от инициатора му Гео Калев:Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме деня на аутистичната гордост

Денят на аутистичната гордост се отбелязва в света от 2005 г. на днешния ден. Целта е да се повиши осведомеността за разстройството на аутистичния спектър, така че да се промени мисленето и нагласата към хората с аутизъм не  като нуждаещи се от лечение, а като уникални личности и индивиди . Всяка година, организации от цял свят празнуват чрез..

публикувано на 18.06.21 в 15:48

Национална детска болница - мисия (не)възможна

Проектът за изграждане на Национална детска болница стои повече от 50 години . Всеки вижда някаква своя мечта в нея, затова е нормално да има разлики в исканията, сподели в ефира на радио София доц. д-р Христо Шивачев - координатор на Специализирания комплекс по детски болести и Началник на Клиника по детска хирургия в „Пирогов“ . „Тези..

публикувано на 18.06.21 в 15:34

Политическата медиация да се приложи пилотно в следващия парламент

Завършва седмицата, в която специалисти разясняваха какво е медиация и при какви случаи може да помогне на спорещи страни (без да се стига до съд), даваха и практични съвети. Сред видовете обаче има и политическа медиация , за която още по-малко хора знаят, да не говорим колко от тях прибягват. За нея пред Радио София обясни един..

публикувано на 18.06.21 в 15:09

Празникът на светлината в Южния парк ще подаде мощен позитивен импулс

Светлина, Мир и Любов – около тези красиви думи ще се завърти и развихри утре Празникът на светлината, който организират от с писание „Осем“ на голямата поляна зад Парк Център София в Южен парк 2 . Идеята се е родила в разговор между три приятелки. Актуалното слънчево затъмнение се оказало специфично и предразполагащо към подмолност,..

публикувано на 18.06.21 в 13:38

Защо Витоша изглежда недостъпна за софиянци?

“Витоша за София е това, което е Везувий за Неапол. С тези думи на австрийски архитект от XIX век  Любомир Попйорданов  от Сдружение “Планински водачи и приключенски туризъм” посочи стойността и значението на планината за столицата ни. "Тази планина, която е истинска благословия, че я имаме, някак си не я искаме. Няма такава столица в Европа, където..

публикувано на 18.06.21 в 13:22

Програма "Христо Ботев" на БНР празнува с обновена програма заедно със слушателите си

Програма "Христо Ботев " на Българското национално радио организира  празник  за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца) . Журналистите ще представят  обновената програмна схема , но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование,..

обновено на 18.06.21 в 11:52
Жлъч, Григовор, Гена ще видим още днес

Празник с любими и нови групи в 3-дневния Sofia Live Festival

Заради очакваните силни валежи и гръмотевични бури, първите два дни - 18 и 19 юни , от очаквания с нетърпение Sofia Live Festival  ще се проведе на закрито - в Sofia Live Club, а в третия ден – неделя, 20 юни,  hug or handshake, Керана и космонавтите,   Phuture Shock  и  Hayes&Y  ще свирят на  Колодрума , съобщи пред Радио..

публикувано на 18.06.21 в 11:03