Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как да бъдем щастливи и в най-мрачния ден

Вечният стремеж към щастие може да стане повод за нещастие в един момент

Снимка: Pixabay
В сутрешното “Радиокафе” символично разгръщаме страниците на едно “Ръководство за лоши дни. Трикове за по-лек живот”. Така е озаглавена книгата на Евелине Хелминк, която е вече на българския книжен пазар, с логото на издателство “Колибри”.

“Тъжни неща ни се случва непрекъснато, уви, и трябва да открием начина, по който да се справим с тях и да минаваме през тях, казва Александра Александрова.

Авторката Евелине Хелминк е прекрасна и много остроумна журналистка, която е главен редактор на нидерландското издание на списание Happiness, което е профилирано за теми, свързани с любов към себе си, позитивно мислене и самопомощ. В това списание се изказват всякакви лайф коучове и духовни наставници.

На книжния пазар вече има много книги за самопомощ, които разказват за различни тактики за по-щастлив живот. Това, което отличава тази книга е, че самата авторка в работата си като главен редактор се е нагледала и наслушала на различни тактики и съвети за щастлив живот.

В книгата си всъщност Евелине Хелминк прави на пух и прах всички тези позитивни теории за живота като акцентира на това, че човек трябва да си позволи да изпита емоциите, които изпитва такива, каквито са.

Защото, особено сега в пандемията, усилено започна да се говори за това да бъдем “най-добрата версия на себе си”, което може да се превърне в токсичен за емоциите ни навик.

Авторката предлага хората да бъдат възможно най-автентичната версия на себе си, т.е. ако минава човек през лош ден (всеки има такива дни), то да си позволи да си каже, че минава през такъв ден с всички емоции, които той носи и да го приеме такъв, какъвто е.

Още за любопитната книга - чуйте в разговора на Гергана Пейкова.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отдалеко, че да е леко

Най-горещите предложения за образование в чужбина. Пандемията от коронавируса не ограничи желаещите да получат своето висше образование в чужбина, а напротив. Нови локации отвориха врати за български студенти. Една от тях е страната на изгряващото слънце – Япония, която отчете ръст в броя на българите, желаещи да учат там. Колко по-рано трябва да започнем..

публикувано на 26.09.21 в 10:15

Да пробягаш стъпките на Алеко

Димо Христов за историческото състезание "По стъпките на Алеко Константинов": Състезанието е уникално, единствено по рода си с планинско бягане. Алеко с приятеля си минават по трасето от Железница през Черни връх до Владая. Това е четвъртото издание, 150 отбора с общо около 500 участника. Предизвикателно е траверсирането на цяла Витоша с над 1400 м..

публикувано на 25.09.21 в 16:00
Уайлд берис

Първо - бягане, после - кафе

Калина Николаева и Александра Атанасова от женското общество за екстремен спорт и активен начин на живот Wild-berries: "Съни - Биг бос, основава в 2012 "Уайлд берис". От седем години сме заедно. Планинско катерене, сноуборд (Калина). През 2015 реших, че отговарям на идеите им, от непознати станахме добри приятели. Сноуборд, сърф, въпреки, че прогресът..

публикувано на 25.09.21 в 15:10
Комбото на Леа и Еди

Леа, Еди и другите

Леа Иванова получава инсулт на 33, когато й забраняват да пее в зала „България“ Певицата носи жълта звезда от солидарност с любимия си Леон Алфаса Леон Алфаса е първата любов на голямата певица Леа Иванова. През 1940 г. тя е на 17 и е начинаеща на сцената, а той свири на алтсаксофон в прочутия „Джаз Овчаров”. Запознават се в артистично кафене на ул...

публикувано на 25.09.21 в 14:00

Ивета Петрова и Иван Накев представиха първата си авторска песен "Магия"

Срещаме ви с двама млади творци -  Иван Накев и Ивета Петрова. Те представиха в ефира на Радио София първата си съвместна авторска песен “Магия”. Ивета в момента е студентка в Музикалната академия със специалност „Поп и джаз пеене“.   Вече е трети курс в класа на д-р Владо Димов, когото определя като изключителен човек, артист и вокален..

публикувано на 25.09.21 в 12:08

Дигиталният Еразмус

#ErasmusApp е новото приложение  за студенти, участващи в образователна мобилност по Програмата или такива, които имат желание да станат част от нея. Една от основните причини Еразъм да е флагман на ЕС, а броят на участниците по програмата да расте през годините, са успешните информационни кампании, които провежда, за да популяризира работата си. С..

публикувано на 25.09.21 в 11:50

Уикенд пазар

Първият WEEKEНД ПАZAR в София ще започне тази събота и неделя, 25 и 26-ти септември, на емблематичния за софиянци Женски пазар. Всеки уикенд, от 10:00 до 19:00 часа, столичани и гости на столицата ще могат да открият на едно място български продукти, ресторанти, напитки, книжен пазар, цветен пазар, музикална програма и съвременно българско изкуство,..

обновено на 25.09.21 в 11:01