Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложба с карикатури на Теню Пиндарев във фитнеса, защо не?

Художникът има карикатури, подходащи за всяко място

Снимка: Галерия „Лоран“
Как повече хора да се "срещнат" с творчеството на Теню Пиндарев, с неговите шаржове и карикатури? Може ли тези, които никога не стъпват в галерия, да попаднат изненадващо на някоя от тях (и то без да разгръщат стари броеве на вестник "Стършел")?

Един изключително интересен и наистина иновативен проект бе разработен в тази насока от екип на галерия “Лоранъ” в лицето на Елисавета Станчева и Зорница Василева. 

Проект, в който избрани творби на Теню Пиндарев, биват изложени в ... бирария, фитнес и фризьорски салон. Със смелите си "ходове" проектът, който е поредната инициатива на галерията за отбелязване на 100-годишнината на родения в Казанлък Теню Пиндарев, печели подкрепата на Столичната програма "Култура".

Елисавета и Зорница дойдоха да разкажат за него в нашето "Радиокафе" между две подреждания на пътуващата мини-експозиция, която още при подреждането си на всяко изненадващо и нехарактерно място, предизвиква въпроси и интерес от всички наоколо.

Хубавото е, че Теню Пиндарев сякаш има карикатура за всяко място, затова и тази "капсула изкуство" се имплантира някак леко и естествено на всички тези необичайни места.

Между другото, ако искате творбите на Теню Пиндарев да дойдат и при вас, можете да се свържете с Елисавета и Зорница. Те вече са разработили логистиката, обикновено експозицията се задържа в рамките на две седмици, като освен самите шаржове и карикатури, има и достатъчно информация за дългия и плодотворен живот и многопластовата личност на Теню Пиндарев.

Точно в момента те са на улица “Балша” 5, където добавят усмивки и интерес към хумора на системно трениращите и търсещи добър тонус посетители и ще остане там до 23 юни. А от началото на годината се мести във весел фризьорски салон на ул. “Янтра” 3а.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да пробягаш стъпките на Алеко

Димо Христов за историческото състезание "По стъпките на Алеко Константинов": Състезанието е уникално, единствено по рода си с планинско бягане. Алеко с приятеля си минават по трасето от Железница през Черни връх до Владая. Това е четвъртото издание, 150 отбора с общо около 500 участника. Предизвикателно е траверсирането на цяла Витоша с над 1400 м..

публикувано на 25.09.21 в 16:00
Уайлд берис

Първо - бягане, после - кафе

Калина Николаева и Александра Атанасова от женското общество за екстремен спорт и активен начин на живот Wild-berries: "Съни - Биг бос, основава в 2012 "Уайлд берис". От седем години сме заедно. Планинско катерене, сноуборд (Калина). През 2015 реших, че отговарям на идеите им, от непознати станахме добри приятели. Сноуборд, сърф, въпреки, че прогресът..

публикувано на 25.09.21 в 15:10
Комбото на Леа и Еди

Леа, Еди и другите

Леа Иванова получава инсулт на 33, когато й забраняват да пее в зала „България“ Певицата носи жълта звезда от солидарност с любимия си Леон Алфаса Леон Алфаса е първата любов на голямата певица Леа Иванова. През 1940 г. тя е на 17 и е начинаеща на сцената, а той свири на алтсаксофон в прочутия „Джаз Овчаров”. Запознават се в артистично кафене на ул...

публикувано на 25.09.21 в 14:00

Ивета Петрова и Иван Накев представиха първата си авторска песен "Магия"

Срещаме ви с двама млади творци -  Иван Накев и Ивета Петрова. Те представиха в ефира на Радио София първата си съвместна авторска песен “Магия”. Ивета в момента е студентка в Музикалната академия със специалност „Поп и джаз пеене“.   Вече е трети курс в класа на д-р Владо Димов, когото определя като изключителен човек, артист и вокален..

публикувано на 25.09.21 в 12:08

Дигиталният Еразмус

#ErasmusApp е новото приложение  за студенти, участващи в образователна мобилност по Програмата или такива, които имат желание да станат част от нея. Една от основните причини Еразъм да е флагман на ЕС, а броят на участниците по програмата да расте през годините, са успешните информационни кампании, които провежда, за да популяризира работата си. С..

публикувано на 25.09.21 в 11:50

Уикенд пазар

Първият WEEKEНД ПАZAR в София ще започне тази събота и неделя, 25 и 26-ти септември, на емблематичния за софиянци Женски пазар. Всеки уикенд, от 10:00 до 19:00 часа, столичани и гости на столицата ще могат да открият на едно място български продукти, ресторанти, напитки, книжен пазар, цветен пазар, музикална програма и съвременно българско изкуство,..

обновено на 25.09.21 в 11:01

Океан в буркан

Биореактори с водорасли за по-чист въздух и дигитална карта на чешмите в София - това са решенията за по-зелена София на проектите – финалисти в пилотната инициатива на Столична община „Академия за Визионери“, направление „Екология и градска среда“ – интервю на живо с Моника Димитрова и Денис Иванов: Денис: "Стартът на проектите започна преди 5..

публикувано на 25.09.21 в 10:49