Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сватбата – любимото работно място на Любомир Жипонов

| обновено на 22.06.21 в 13:13

Какво е да се снима любовта? Лесно ли е, трудно ли е, забавно ли е?

Това може със сигурност да каже сватбеният фотограф Любомир Жипонов, който в портфолиото си освен списък и примери с булки и церемониални или романтични моменти има и много награди.

Както всяка друга снимка и при сватбата всеки миг е неповторим. Но майсторството е да уловиш и отразиш магията на любовта – в поглед, усмивка, ситуация, контекст…

По сватбената фотография Любомир Жипонов се запалил през 2015-а, от неговата лична сватба, след това чел от много източници, изкарал и специален курс и решил с това да се занимава до края на живота си.

Така вече години наред той увековечава за семейства и наследници съкровените моменти в едно от най-важните и приятни тържества.

Селфи с водещата Гергана ПейковаТой обясни, че често спецификите на церемониите и нестандартните хрумвания на младоженците поставят на изпитания професионалните умения и реакции. Но досега доста добре се справя, щом са му казали, че не снима, а твори.

Казва, че нерядко му се налага да влиза в ролята на психолог, да окаже морална подкрепа в момент на размисъл или тъжно настроение.

Най-много му харесват снимките в църквите – заради атмосферата, обстановката, духовниците и участниците в ритуала.

Наградените снимки до този момент са повече от 20.

Колкото до наградите – най-скъпа му е тази от 2018 г. – за сватбена журналистика.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Любомир Жипонов.

По-долу вижте и част от наградените фотографии на автора.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Бон-Бон“ празнува юбилей с мюзикъла "Пепеляшка"

През тази година отбелязваме 25 години от създаването на вокалната детска формацията „Бон-Бон“. В годината на юбилея даровитите деца ще представят мюзикъла "Пепеляшка", който ще видим на Sofia Summer Fest на 7 август от 20.00 часа. “Ентусиазмът, с който работя и с който продължавам развитието на „Бон-Бон“ е същият като в началото. Не се отказвам от..

публикувано на 04.08.21 в 18:17

Изложбата Memento Vivere - фотографии, които ни напомнят, че сме живи

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на осмото издание на фотографския фестивал ФотоФабрика. Тя събира за първи път работите на 16 съвременни български и световни автори, които по покана на фестивала изпращат своите произведения, запечатали моментите, които ни напомнят, че сме живи. Изложбата ще бъде открита на 5..

публикувано на 04.08.21 в 17:51

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на Банкя

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на град Банкя. Арт инсталацията е висока около 2.5 м. и представлява масивна конструкция с цветни стрелки, на които са изписани едни от най-красивите думи в българския език – родолюбие, честност, благодарност, отговорност, толерантност, добротворчество, мечтай и други. Табелата на ценностите е..

публикувано на 04.08.21 в 17:34
Nigella sativa

Черният сусам активно бори Covid-19

Растящият в Северна Африка и в Западна Азия черен кимион (Nigella sativa), познат още като черен сусам или калонджи, може да се използва за лечение на Covid-19, пише списание „Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology”. Растението съдържа тимохинон, който има способността да се свързва със S-протеина на коронавируса и така да предотврати..

публикувано на 04.08.21 в 16:42

Отпускат 45 млн. лева за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман

Министерският съвет одобри отпускането на 45 млн. лева, за започване на дейностите по проект „Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп участък Волуяк – Драгоман“. Допълнителните плащания се отпускат към бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като принципал на НК „Железопътна..

публикувано на 04.08.21 в 16:15
Мина Енева

Родителите на деца с аутизъм са сред най-потърпевшите от липсата на модерна детска болница

Родителите на деца с аутизъм са едни от най-потърпевшите от липсата на една модерно организирана детска болница, с добри специалисти и добре подготвени екипи. Децата от аутистичния спектър са различни - има такива, които обясняват какво ги боли, но има и такива, които не могат да преценят какво ги боли, не могат да локализират болката...

публикувано на 04.08.21 в 15:40

Арх. Иво Мечанов: Мястото на бъдещата детска болница е, където е предвидено в момента

Нова детска болница може да има след 5-6 години, ако се започне от нулата с анализ на нуждите, архитектурен конкурс, изготвяне на нов проект и строителство. Това коментираха експерти на обществена дискусия на тема „Национална детска болница в България в контекста на добрите европейски и световни практики“. На дискусията в Народното събрание се разбра,..

публикувано на 04.08.21 в 15:25