Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват лекуваните от Covid -19 в интензивни отделения

Снимка: ЕПА/БГНЕС
За изминалото денонощие у нас са регистрирани нови 94 случая на коронавирус при направени 6691 теста, което показва, че 1,4% от пробите са позитивни.

Данните на Единния информационен портал сочат, че през последните 24 часа у нас са се излекували 9 болни, 2 души са починали, а от 810 хоспитализирани само 81 имат нужда от интензивни грижи.

Направени са нови 2171 дози ваксини, с което броят на българите със завършен ваксинационен цикъл се е увеличил до 1 001 143 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

"Форум", 15.04.24: Младите - от ползотворното шляене до умението да оспорват

Новата седмица започваме с нови коментатори във "Форум". А темите, както винаги са актуални, продиктувани от самия живот: Шофирането по българските пътища – водачи на МПС, контрол, безопасност. Законодателни промени, мерки, стратегии. Акции, общество, доверие в институции.  Алкохол и фукане в социалните мрежи. Неизбежност на санкциите...

публикувано на 15.04.24 в 18:10

Инициативата "Дай 5!" насърчава доброволчеството сред младежите

"Дай 5!" казваме, когато отбелязваме онзи момент, в който се справяме добре заедно. "Дай 5!“ се нарича и новата инициатива, на  която ще включи младежи от десет училищни паралелки (от 8. до 11. клас ) и ще им помогне да създадат свои доброволчески проекти, но и да научат много повече за доброволчеството и работата на организации в различни..

публикувано на 15.04.24 в 17:29

Форум събира предприемачи и млади таланти от възобновяемата енергийна индустрия на 18 април

Второто издание на "Презареди кариерата си" ще събере водещи експерти, успешни бизнеси и млади таланти от възобновяемата енергийна индустрия у нас на 18 април. Те ще споделят своите истории на успех и дискутират актуалните тенденции и възможности в сектора у нас. Сред специалните гости на събитието ще бъдат ректорът на УНСС проф...

публикувано на 15.04.24 в 16:54

ММА боецът Вайс Сайфи: Спортът дава на всеки това, което му липсва

В "Добър вечер, София" гостува ММА боецът и треньор Вайс Сайфи, за да поговорим каква е мотивацията при младите хора, за силата на духа и защо спортът е полезен не само за физическото здраве, както и за каузата да преподаваш бойни спортове и тънкостите в тях. Началото Преди да стигне до бойните спортове той тренира лека атлетика..

публикувано на 15.04.24 в 16:16
 Антоанета Тончева

След законовите промени още има дискриминация за пациенти с редки заболявания

След гласуване на последните текстове в Закона за здравето държавата ще осигурява лекарства и медицински храни на хора с рядка болест и след навършване на пълнолетие, ако лечението е започнало преди 18-годишна възраст. Одобрените от парламента промени, обаче, дискриминират пациентите по възраст и по вид заболяване , твърдят..

публикувано на 15.04.24 в 16:03
Проф. Красимир Минкин

Доплащането за дълбоката мозъчна стимулация е законно, но неморално

Пациенти с напреднал Паркинсон вече трябва да доплащат за дълбоката мозъчна стимулация , съобщиха специалисти пред БНР-Радио София. Методът, който е напълно безплатен за пациентите от 2019 година, сега ще им струва 6000 лв . Хората с вече имплантирани устройства ще заплащат над 4000 лв. при подмяна на батерията , а това се налага на..

публикувано на 15.04.24 в 15:09

Изложба в памет на Ани и Явор с важни послания към обществото

"Ключът е Любовта: Светът през очите на Ани и Явор" е изложба в памет на Ани и Явор. Това специално събитие е посветено на паметта на двамата невероятни творци, които напуснаха този свят твърде рано. Техните таланти и вдъхновяващи творби ще бъдат отбелязани и почетени на открито в градинката пред Народния театър в София. Два млади живота..

публикувано на 15.04.24 в 14:28