Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Доброто никога не е достатъчно” - поредица от видеа с истории за каузи

Боряна Кирилова от БДФ и Станислава Рашева от Фондация „Благотворител“
Снимка: Луиза Лазарова
“Доброто никога не е достатъчно” - така е озаглавена кампанията на Българския дарителски форум, която привлича вниманието в социалните мрежи с поредица от видеа, с истории за каузи.

Видео поредица и галерия с изображения в социалните медии ще представят партньорства, които имат своята история и постигнати успехи. Героите в тях разказват за каузите си, за смисъла и ползата от партньорствата в дарителството.

Бизнесът у нас инвестира около 40 млн. лв. всяка година в програми, проекти и инициативи в подкрепа на обществото, според последни годишни анализи на дарителството на БДФ (2015 – 2019 г.).

Кампанията ще покаже цялата палитра от партньорства във всички важни обществени сфери – от подкрепа за деца и семейства в риск, през помощ за възрастни и самотни хора, инвестиции в култура и образование, екология и зелени идеи.

“Дарителската среда изглежда доста разнообразно, доколкото едно подобно бедствие, каквото е Covid- пандемията, наложената социална изолация след това, промениха много нагласите и дневния ред на обществото, така че неминуемо това се отразява върху дарителството”, казва Боряна Кирилова от Българския дарителски форум.

Винаги, когато има подобни хуманитарни кризи като наводнения, пожари, дарителската енергия мобилизира емоцията и подкрепата се насочва напълно нормално към преодоляване на последствията от кризата. 

Според Боряна Кирилова през 2020 г. много хора са насочили своите ресурси в здравната сфера за преодоляване на първите здравни последици, а след това на социални и образователни. 

Дългосрочна инвестиция е това, което правим в сферата на образованието. Поставяме си една цел - децата и тяхното развитие, емоционално и образование на ума и сърцето, както се изразяваме. Това е започнало преди 17 години. Във всички тези години сме били консистентни в това да правим добро в конкретни каузи”, допълва Станислава Рашева от Фондация „Благотворител“.

Чуйте повече в разговора на Катя Василева.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Антъни Бурдейн ни отвежда в 43 държави с книгата „Кулинарни пътешествия“

Пътешествията не винаги са лесни, понякога носят болка, но това е добре, защото те променят, казва световноизвестният кулинар, писател и телевизионен водещ Антъни Бурдейн . Най-новата книга с неговото име  „Кулинарни пътешествия - Световен пътеводител без цензура“ вече е на българския книжен пазар. Тя ни отвежда в 41 държави – от Австралия до..

публикувано на 27.10.21 в 14:38
Проф. Николай Овчаров на Перперикон

Излезе двуезично издание за Перперикон за специалисти и ценители

16-годишните усилия на археолози и други специалисти за проучването на Перперикон вече могат да се проследят от учени и почитатели на историята. Излезе двуезичното издание „Античният и средновековен град Перперикон - том 1 - Акрополът“ с автори Николай Овчаров, Здравко Димитров, Даниела Коджаманова, Константин Дочев, Димитър Стоименов и..

публикувано на 27.10.21 в 14:12

За промяна в законодателството, настояват от Асоциацията на осиновените и осиновителите

През втората половина на месец октомври се провеждат Национални информационни седмици за осиновяването. Тази година отново се обръща внимание на тайната на осиновяването и правото на осиновените хора на достъп до информация за биологичния произход. Националните информационни седмици стартират още през 2014 г., като Национален информационен..

публикувано на 27.10.21 в 13:40

Виктор Топалов припомня места в София, свързани с живота на Яворов

Създателят на „Бохемска София“ Виктор Топалов ще направи поредната си обиколка из столицата в петък (29 октомври) , този път виртуално. Темата е „Яворов и градът“ и както се подразбира от 20 до 21 часà зрителите ще могат да научат любопитни факти за живота на поета в столицата, като: къде е живял поетът преди да се нанесе в къщата..

публикувано на 27.10.21 в 12:39

Яна Барзова, WWF: При закупуване на дърва за огрев гледайте за преводен билет и маркировка

Отношението ни към дивата природа отдавна е приело пандемични размери. По данни на Интерпол, престъпленията срещу природата са четвъртата най-доходоносна криминална дейност в света, предхождана единствено от наркотрафика, фалшификациите и контрабандата с оръжие, припомнят от природозащитната организация WWF. Предстои изработването на четвърти..

публикувано на 27.10.21 в 11:52
Зам.-кметът на район „Красна поляна“ Стоян Танев

Десислава Малинова: Искаме "Красна поляна" да придобие облика, който заслужава

На фокус във „Вашият квартал е нашата кауза“ тази седмица е един от най-старите софийски квартали – „Красна поляна“ . Най-големият проблем на квартала, според жителите е мръсният въздух и ромското население в бившите Виетнамски общежития. Преди години в тях са живеели виетнамци, в последствие са предоставени като общежития на ромското..

публикувано на 27.10.21 в 10:51

Димитър Данчев: Предстои да поставим осветление в парк „Св. Св. Петър и Павел“

В район „Красна поляна“ има няколко парка за отдих на живеещите. Един от тях е парк „Св. Св. Петър и Павел“ , който беше ремонтиран изцяло. Предстои да бъде поставено осветление и да бъде довършен моста при изкуственото езеро. До 2009 г. паркът не е бил ремонтиран от изграждането си, каза в ефира на Радио София арх. Димитър Данчев - директор..

публикувано на 27.10.21 в 09:53